Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

67-årig morfar får livstid for drab i Fogedretten

Han modtog dommen med et smil.

Den 67-årige Jørgen Saugsted har erkendt, at han i september sidste år skød og dræbte advokat Anders Lindholt og sårede sin tidligere svigersøn.
Den 67-årige Jørgen Saugsted har erkendt, at han i september sidste år skød og dræbte advokat Anders Lindholt og sårede sin tidligere svigersøn.

Den 67-årige morfar, Jørgen Saugsted, der i september sidste år skød og dræbte advokaten Anders Lindholt og sårede sin tidligere svigersøn under en samværssag i Fogedretten i København, er torsdag morgen blevet idømt livstid ved Retten på Frederiksberg.

Han modtog dommen med et smil, skriver BT, der var til stede under domsafsigelsen.

Det var tre enige retsmedlemmer, der vurderede, at det var en nøje og velovervejet handling, som havde til hensigt at likvidere ofrene, og derfor blev den 67-årige idømt livstid for manddrab og forsøg på manddrab.

Retten lagde yderligere vægt på, at morfaren udviste særlig hensynsløshed i sin handling.

Ulykkelig samværssag

Morfaren var den skæbnesvangre dag sidste år mødt op som stedfortræder for sin datter i samværssagen, men da dommeren valgte at aflyse retsmødet, besluttede den 67-årige mand at trække sin jagtriffel og affyre i alt seks skud mod sin forhenværende svigersøn og hans advokat.

Morfaren har ved et tidligere retsmøde fortalt, hvordan han først skød sin svigersøn og derefter advokaten. En video og en lydoptagelse har dokumenteret hele forløbet og er blevet afspillet i retten. Da svigersønnen ikke døde, jagtede morfaren ham rundt i retten og skød efter ham, indtil morfaren til sidst løb tør for ammunition.

Advokat dræbt

Advokaten Anders Lindholdt mistede livet ved skyderiet, mens svigersønnen slap med kvæstelser.

Den nu dømte erkendte allerede i grundlovsforhøret, at det var ham, der affyrede de dræbende skud, og sagen er kørt som en tilståelsessag. Anklageren havde krævet dommen på livsvarigt fængsel, mens forsvareren mente, at straffen skulle have været 14 års fængsel.

Den 67-åriges forsvarer har bedt om betænkningstid i forhold til, om sagen skal ankes. Manden bliver fortsat varetægtsfængslet, indtil afsoningen kan finde sted.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.