Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

63 kendte farer i blækhuset: Begræns ikke ytringsfriheden

Aftale om at kriminalisere visse ytringer fra blandt andet imamer møder modstand hos fremtrædende debattører.

Bertel Haarder (V) mener, at det er "et meget lille offer", at der nu sættes grænser for religiøse forkynderes ytringsfrihed. Free/Indenrigsministeriet
Bertel Haarder (V) mener, at det er "et meget lille offer", at der nu sættes grænser for religiøse forkynderes ytringsfrihed. Free/Indenrigsministeriet

København. En lang række kendte debattører, meningsdannere, ekspolitikere, forfattere, intellektuelle og universitetsfolk langer nu kraftigt ud efter den aftale, som regeringen i tirsdags indgik med flere partier om at kriminalisere visse ytringer fra religiøse forkyndere.

Jyllands-Posten bringer lørdag et debatindlæg, hvor i alt 63 personer har skrevet under. Det gælder blandt andet Jyllands-Postens tidligere kulturredaktør Flemming Rose, forfatter Carsten Jensen, imam Fatih Alev og politiker Özlem Cekic.

- Det var vigtigt for os at vise, at der er en meget bred opbakning til, at man ikke skal svække ytringsfriheden, siger Özlem Cekic til Jyllands-Posten.

Jacob Mchangama, direktør i tænketanken Justitia, mener, at politikerne er ude på en glidebane, hvor den næste afslørende tv-dokumentar kan få dem til at skære endnu en skive af ytringsfriheden.

Appellen og kritikken gør dog ikke noget stort indtryk på kirkeminister Bertel Haarder (V), der har ledet forhandlingerne om imam-indgrebet.

- Jeg vil kalde det de rene hænders front, hvor man glemmer, at der er nogle, der skal sørge for at bekæmpe parallelsamfund og forebygge dårlig integration. De har jo ingen svar på, hvad de så vil gøre, siger Bertel Haarder til Jyllands-Posten.

Han kalder det "et meget lille offer", at der nu sættes grænser for religiøse forkynderes billigelse af handlinger, der er strafbare i Danmark.

De Konservative, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF er med i hele eller dele af aftalen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.