Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

615 dyr risikerer aflivning ved zoo-konkurs

Kun 35 af 650 dyr har et nyt hjem, hvis Odsherred Zoo bliver ramt af den konkurs, som ligger og lurer. Resten vil i givet fald blive aflivet.

Odsherred Zoo i fare for lukning hvis de ikke hurtigt skaffer penge. Her ses ejeren Jørgen Ankergren med aben Carlos.
Odsherred Zoo i fare for lukning hvis de ikke hurtigt skaffer penge. Her ses ejeren Jørgen Ankergren med aben Carlos.

Odsherred Zoo er truet af en konkurs, der kan koste 615 af den zoologiske have dyr livet.

Inden der er gået en uge, skal indehaveren Jørgen Ankergren have skaffet flere hundredtusinde kroner for at kunne drive sin zoo videre.

Han har i alt 650 dyr, men han har kun kunnet finde et nyt hjem til 35 af dem, hvis det skulle gå så galt, at han må lukke og slukke. Så hvis han ikke skaffer pengene og dermed undgår konkurs, risikerer han at måtte aflive resten af sine dyr.

»Det er et mareridt, jeg bare går og venter på at vågne fra. Det må være noget, jeg drømmer. Jeg har brugt 17 år på at redde dyr rundt om i verden, og så ender det med, at de alligevel må aflives. Det er ubærligt,« siger Jørgen Ankergren til BT.

Den forestående konkurs skyldes en kombination af, at gæsterne svigtede Odsherred Zoo sidste sæson, og en række dårlige lån, som zoo-ejeren har optaget.

I øjeblikket håber Jørgen Ankergren, at en indsamling på den zoologiske haves Facebook-side vil give penge til, at han kan drive sin zoologiske have videre og dermed redde livet på de mange dyr, han har reddet fra blandt andet forsøgsklinikker og fangenskab over hele verden.

»Jeg har oplevet fantastisk meget sympati, siden historien om den truende konkurs kom i medierne. Nu håber jeg bare, at det er nok,« siger han til BT.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.