Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

600 krysantemumbomber fundet i villa

En 36-årig mand er blevet sigtet for at have solgt yderligere 600 farlige krysantemum-bomber. Han sigtes desuden for at have udsat uskyldige for fare. Krysantemum-bomber har tidligere kostet flere liv i Danmark.

Det var noget af en fangst, der ventede Nordsjællands Politi, da de ransagede et hus i Ølstykke i Nordsjælland. Ikke mindre end 600 livsfarlige krysantemum-bomber var gemt af vejen i huset, skriver Ekstra Bladet.

Ransagningen fandt sted torsdag aften, og politiet anholdt i samme forbindelse en 36-årig mand. Han er mistænkt for at have været i besiddelse af sammenlagt 1.200 bomber, hvoraf 600 af dem altså allerede skulle være blevet solgt.

Bomberne er angiveligt af varierende størrelse og ingen af dem er hjemmelavede. Hvordan manden har skaffet sig det store arsenal, er foreløbigt uvist. Ud over de mange bomber, blev der også beslaglagt et haglgevær.

Den 36-årige mand bliver ifølge Ekstra Bladets oplysninger sigtet efter fyrværkeriloven, men også efter straffelovens § 252 for at have udsat uskyldige for overhængende fare.

Da der er tale om krysantemum-bomber af forskellig størrelse og type, kan man ikke umiddelbart vurdere, hvor store skader 600 styks kan forårsage. Sådan lyder vurderingen fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, der ikke ønsker at kommentere det konkrete fund, da en sag er i gang mod manden.

Tjenesten oplyser dog, at fareområdet for en enkelt krysantemum-bombe variererer fra 50-250 meter omkring sprængningen.

I Danmark har krysantemum-bomber tidligere kostet flere liv. Ved årsskiftet 2014-15 blev tre mænd dræbt som følge af deres skader fra  krysantemum-bomber i Nordjylland.

Den 36-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag eftermiddag ved retten i Hillerød.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.