Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

60 brandfolk kæmpede med skolebrand

Brandvæsenet har fundet fire arnesteder ved den voldsomme skolebrand, der mandag aften og natten til tirsdag hærgede i Københavns Sydhavn. Hele 60 brandfolk har aftenen og natten igennem kæmpet for at slukke branden.

Sydhavns Skole blev raseret af en brand mandag aften.
Sydhavns Skole blev raseret af en brand mandag aften.

Efter at have kæmpet hele natten har brandvæsenet fået tag på den voldsomme brand, der mandag aften hærdede en skole, der er under opførelse i Teglholmsgade i Københavns Sydhavn. Det skriver bt.dk.

- Vi fik meldingen klokken 20.01, og siden har cirka 60 brandfolk fra syv forskellige brandstationer samt Beredskabsstyrelsen været indsat for at slukke branden, fortæller Kasper Ninn Johansen, der er vagthavende indsatsleder ved Københavns Brandvæsen.

- Status lige nu (tirsdag morgen klokken 7, red.) er, at vi har otte mand derude til efterslukke nogle ildlommer rundt omkring samt foretage nogle eftersyn, og det forventer vi vil fortsætte resten af formiddagen, tilføjer han.

Den voldsomme brand har ført til omfattende ødelæggelser på det nye 430 millioner-dyre skoleprojekt. Da den fem-etager høje skole var under opførelse, lå der en del byggematerialer på pladsen, og det gav brandvæsenet problemer.

- I og med, at det er en skole, der ikke er bygget færdig, så er indretningen og adgangsvejen ikke bygget færdig, så det har besværliggjort vores adgangsforhold. Så vi har måttet bruge drejestiger og andre metoder, end vi normalvis bruger, for at komme til branden, siger Kasper Ninn Johansen.

Desuden var der mange byggematerialer som træbrædder og tagpap, som gjorde, at ilden havde god mulighed for at brede sig. Blandt andet tog ilden fat i nogle træterasser.

- Det betyder jo selvfølgelig, at brandbelastningen kan blive større end normalt, siger den vagthavende indsatsleder.

Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvad årsagen til branden var. Men ifølge Kasper Ninn Johanssen blev fundet flere arnesteder:

- Vi har kunnet konstatere, at det har brændt fire forskellige steder uafhængigt af hinanden, siger han og tilføjer:

- Det kan man selvfølgelig studse over.

Københavns Politi vil ikke udtale sig om brandårsagen tirsdag morgen:

- Den melder vi ikke ud fra politiets side, før vores brandafdelingen har foretaget undersøgelser, siger vagtchef John Hansen fra Københavns Politi.

Mandag aften udtalte politiet dog til bt.dk, at flere arnesteder normalt kan tyde på, at branden er påsat.

Hverken Københavns Brandvæsen eller Københavns Politi har endnu overblik over, hvor store ødelæggelser branden har medført.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.