Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

53-årig får fængselsstraf for at true Joachim B. Olsen med »en på tuden«

En mand har fået en betinget dom på 30 dages fængsel efter at have truet Joachim B. Olsen med "en på tuden".

Liberal Alliances og resten af hovedbestyrelsen mødes for at drøfte om partiet skal fortsætte i trekløverregeringen. Her ankommer Joachim B. Olsen til Gammel Vindinge konferencecenter i Nyborg fredag den 12. januar 2018.
Liberal Alliances og resten af hovedbestyrelsen mødes for at drøfte om partiet skal fortsætte i trekløverregeringen. Her ankommer Joachim B. Olsen til Gammel Vindinge konferencecenter i Nyborg fredag den 12. januar 2018.

En 53-årig mand fra Frederiksværk er ved Retten i Hillerød dømt for trusler fremsat på Facebook mod folketingsmedlem for Liberal Alliance Joachim B. Olsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 53-årige, der ikke er tidligere straffet, fik en betinget dom på 30 dages fængsel efter i april 2017 at skrive på Facebook i en direkte besked til Joachim B. Olsen, at han ville give politikeren »en på tuden«, hvis han mødte ham.

Joachim B. Olsen er glad for, at manden fra Frederiksværk er blevet dømt og tager til efterretning, at det blev en betinget dom.

- Det er ikke i orden, at man truer demokratisk valgte folketingsmedlemmer med vold, fordi man ikke kan lide deres synspunkter og holdninger. Det er uacceptabelt, siger Joachim B. Olsen.

Joachim B. Olsen oplever med jævne mellemrum trusler, siger han.

- Af principielle årsager sender jeg alle trusler videre til politiet. Hverken folketingsmedlemmer eller andre borgere skal finde sig i det, lyder det.

Trusler mod folkevalgte på sociale medier er et voksende fænomen.

Tidligere på ugen valgte den konservative gruppeformand, Mette Abildgaard, også at politianmelde en borger, der havde chikaneret hende.

Under et telefonopkald i december kaldte han hende for "en klam luder".

Dagen efter opkaldet valgte Mette Abildgaard at lægge den angivelige gerningsmands navn og billede på Facebook.

Hun udsendte desuden skærmbilleder fra en Facebook-gruppe, hvor manden hævder, at han står bag opkaldet.

Og for under en uge siden valgte hun altså at politianmelde manden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.