Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

50 mænd DNA-tjekkes for overgreb på piger

Fyns Politi har foretaget mundskrab af i alt 50 personer i forbindelse med de to seksuelle overgreb på to små piger på Fyn.

Fyns Politi har sat alle sejl ind for at finde den gerningsmand, der står bag de to seksuelle overgreb mod to piger på 11 og 10 år i henholdsvis Øster Skerninge og Refsvindinge på Fyn.

Tirsdag morgen slog politiet fast, at DNA-spor fra gerningsmanden afslører, at det er den samme person, der står bag begge overgreb. Men manden findes ikke i DNA-personregisteret, så politiet er på jagt efter et DNA-match ved hjælp af mundskrab. I alt 50 personer har fået skrabet mundhulen for deres DNA, skriver bt.dk.

- Vi nærmer os op mod 50 mundskrab af personer, som, vi tror, kan stå bag. Om det er en af dem, tør jeg ikke sige. Men vi kører hver morgen nye mundskrab direkte til teknikerne i København med bil i stedet for med post, sådan at vi hurtigere kan fastslå, om der er et match, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der er leder af efterforskningen, til bt.dk.

Han lægger samtidig ikke skjul på, at sagen har førsteprioritet.

- Det må være den højest prioriterede opgave på Fyn lige nu, men hvor mange mænd vi har afsat, oplyser vi ikke. Jeg håber bare, vi fanger ham, inden han slår til igen, siger han.

Det første sexovergreb fandt sted på den 11-årige pige 26. oktober, kort efter hun var blevet sat af skolebussen på Brunsvej i Øster Skerninge.

Pigen blev kontaktet af en mand i en ældre, bordeauxrød personbil. Hun forsøgte at flygte, men manden indhentede hende, trak hende ind i sin bil og kørte derefter rundt i området i nogle minutter, inden han kørte ned ad en markvej. Her stoppede han bilen og forgreb sig seksuelt på den 11-årige pige, hvorefter han satte hende af ved Sømarksvej.

Onsdag i sidste uge modtog Fyns Politi en anmeldelse om endnu et seksuelt overgreb. Denne gang på en 10-årig pige i Refsvindinge. Pigen var på vej hjem fra sin skolefritidsordning, da en mand steg ud af en ældre bil i en mørkerød nuance, hev hende ind på bagsædet og kørte rundt i området, inden han forgreb sig seksuelt på pigen, hvis øjne var dækkede under overgrebet. Gerningsmanden kørte derefter pigen til hovedvejen mellem Refsvindinge og Ørbæk og satte hende af.

Ved begge overgreb har gerningsmanden bundet de to piger med plasticstrips.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.