Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

50 husstande evakueret i Lemvig

Vandet i Lemvigs gader er steget så meget, at politiet søndag har evakueret flere beboere. Vandstanden vil falde i løbet af eftermiddagen, forventer DMI, men vil være forhøjet frem til mandag.

Det var til politiets dørbanken, at flere borgere i Lemvig blev vækket søndag morgen.

Vandstanden i flere gader var natten til søndag nemlig steget så meget, at beboere i området søndag morgen og formiddag er blevet evakueret, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Gert Høgh.

I alt drejer det sig om 50 husstande i området omkring Rønbjerghage, Tannebækvej og Fjordvænget.

Beboerne fra området befinder sig søndag formiddag på Lemtorpskolen, hvor de er indkvarteret, indtil de igen kan vende hjem.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) forventer man, at vandstanden, som med 195 centimeter satte rekord søndag klokken 8.40, vil begynde at falde en smule i løbet af søndag eftermiddag

Helt væk forventer DMI dog ikke, at vandet vil komme søndag.

»Vi skal i hvert fald nok hen til mandag, før vandstanden kommer ned under de grænseværdier, hvor vi varsler,« siger meteorolog hos DMI Lars Henriksen.

Vandstanden søndag morgen var 13 centimeter over den gamle rekord, som blev målt 10. december 2011, og er dermed den højeste i 50 år.

Også andre steder i landet har stormen Egons efterspil forårsaget vandproblemer, og Beredskabsstyrelsen har søndag formiddag 80 mand indsat ved Løgstør, Nykøbing Mors, Lemvig, Struer, Hjallerup og Jyllinge efter Egon, oplyser styrelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.