Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

50-årig såret af politiskud sigtes for trusler

En mand, der fredag blev skudt af politiet, kræves fængslet. Myndigheder vil lørdag ikke sige meget om sagen.

En 50-årig mand blev fredag såret af skud fra politiet foran Tivoli i København (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
En 50-årig mand blev fredag såret af skud fra politiet foran Tivoli i København (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)

København. En 50-årig mand, som fredag aften blev skudt og såret af politiet i København, fremstilles lørdag i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Han sigtes efter straffelovens paragraf 119, der handler om vold eller trusler mod tjenestemand, oplyser anklager Signe Egsgaard.

Omkring klokken 17.30 fredag eftermiddag meddelte politibetjente, at de havde afgivet skud ud for Tivoli ved H.C. Andersens Boulevard og Stormgade i det centrale København.

Det er usikkert, hvad der gik forud for episoden, hvor manden blev skudt.

Ifølge politiet trak manden et skydevåben, hvorefter politiet trak våben og affyrede flere skud.

Men lørdag morgen lyder det fra anklageren, at manden er sigtet for trusler mod betjentene.

Han er altså foreløbig ikke sigtet efter straffelovens paragraf 192a, der handler om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Den bruges normalt, hvis man er i besiddelse af et skarpladt våben og koster mindst to års fængsel, hvis man bliver dømt.

Lørdag morgen er det ikke muligt at få oplyst, hvor mange skud der blev affyret, eller hvor manden blev ramt.

- Det må du tale med DUP om, siger den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi Jesper Beuschel.

Med DUP mener han Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der undersøger episoder, hvor politiet har brugt skydevåben.

Hos DUP har kontorchef Charlotte Storgaard ingen kommentarer til sagen.

- Jeg kan sige, at vi har fået en del henvendelser fra offentligheden om episoden. Derudover har jeg ikke flere kommentarer, blandt andet fordi vi ikke har afhørt de involverede betjente, siger hun.

Fredag aften oplyste politiet, at betjentene var i gang med en anden politiforretning, da den 50-årige pludselig truede dem med et våben.

Hvorfor han gjorde det er uvist, men ifølge politiet tyder intet på, at der skulle være tale om noget terrorrelateret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.