Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

43-årig kvinde dømt for menneskesmugling

En filippinskfødt kvinde skal seks år i fængsel for menneskesmugling. Retten fandt det bevist, at kvinden på ulovlig vis har hjulpet 493 filippinere med at få visum til Danmark.

Den 43-årige filippinskfødte kvinde, Iluminada Bovbjerg, skal seks år i fængsel for menneskesmugling. Det har et enigt nævningeting mandag afgjort i Retten i Holstebro, skriver bt.dk.

Kvinden, som har boet i Thisted i mange år, er desuden blevet idømt en betinget udvisning af Danmark. Hendes børn bor i Danmark, og det har retten lagt til grund for, at udvisningen er betinget.

Inden strafudmålingen blev kvinden kendt skyldig i menneskesmugling. Retten fandt det bevist, at kvinden på ulovlig vis har hjulpet 493 filippinere med at få visum til Danmark. Cirka 300 af dem er indrejst i Danmark, og en betydelig del er taget videre til andre Schengen-lande.

Iluminada Bovbjerg kom til Danmark i 2001, da hun havde mødt en dansk mand. Parret blev gift og har sammen fået to børn. Hun havde en barn fra et tidligere ægteskab, som hendes danske mand senere adopterede. Parret er nu skilt, og børnene bor ved den dømtes eksmand.

Kvinden ejede et rejseselskab, Denphil Travel and Tours, hvorigennem hun solgte pakkerejser til filippinere, som gerne ville til Europa. Pakkerne indeholdt visum, billetter og i nogle tilfælde også ophold, mobiltelefoner og lommepenge. Det betalte kunderne op til 600.000 filippinske pesos for, hvilket svarer til cirka 70.000 danske kroner afhængigt af kursen.

De visa, som kvinden solgte som en del af pakken, var såkaldte besøgsvisa. Dem skaffede hun ved at få bekendte til at garantere over for Udlændingestyrelsen, at de var i familie med visumansøgerne, som så kunne få lov til at rejse ind i Danmark.

Sandheden er dog, at garanterne ikke var i familie med de mennesker, de inviterede, og derfor er Iluminda Bovbjergs metode ulovlig og betragtes som menneskesmugling. Ofte mødte garanterne aldrig filippinerne, selvom de i invitationen havde skrevet under på, at filippinerne skulle bo hos dem. En del af de indrejste filippinere tog nemlig videre ud i Europa.

Under nævningesagen i retten i Holstebro kom det frem, at kvinden havde betalt taxachauffører for at køre filippinerne fra Danmark til Paris. Kvinden fortalte, at cirka 100 filippinere var sendt til Paris med taxa. Det var en tur, hun betalte 15-17.000 kroner for.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.