Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

400.000 naturgaskunder står til økonomiske smæk

Regeringens opgør med naturgas kommer til at koste omkring 400.000 boligejere op mod 10.500 kroner.

Inden 2020 skal omkring 100.000 af landets 400.000 husejere med eget naturgasfyr flyttes over på fjernvarme.

Det vil skære 40 procent af CO2-udledningen og er en del af regeringens samlede plan for at få mere grøn energi.

Men de tre hovedleverandører af naturgas - Dong Energy, Naturgas Fyn og HMN Naturgas - har en samlet milliardgæld, og derfor er idéen, at kunderne skal kompensere leverandørerne, når de skifter til fjernvarme.

Det er dog ikke nok til at dække tabet, så de tilbageværende gaskunder skal også være med til at kompensere naturgasleverandørerne, skriver Jyllands-Posten.

- Det er urimeligt, at naturgaskunderne skal betale for, at andre kunder mere eller mindre frivilligt tvinges over på fjernvarme. Samtidig skal de nye fjernvarmekunder også have penge op af lommen. Hvis samfundet ønsker dette, må man betale for det via statens energiindtægter, siger Allan Malskær, der er formand for Parcelhusejernes Landsforening (PL), til Jyllands-Posten.

Energitilsynet foreslår i et udkast til de nye regler på området, at afgående gaskunder skal kunne opkræves et engangsbeløb på op til 10.500 kroner.

Oveni kommer udgifter for skiftet til fjernvarme på minimum 7.000 kroner.

Alt sammen udgifter der ifølge Dansk Fjernvarme modarbejder regeringens grønne ambitioner.

- Selv om fjernvarme er billigere, oplever vi, at et stort kontantbeløb til naturgasselskaber er for stor en barriere for langt de fleste, fordi der vil gå flere år, inden pengene er tjent ind, siger Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, til Jyllands-Posten.

Regeringen regner med at have en aftale på plads om de økonomiske rammer fra naturgaskunderne på plads inden jul.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.