Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

400.000 kroner for fem mænd til Dubai - Ateachef var rystet

Ny chef i Atea var i chok over kultur: Medarbejdere tudede efter tur på strip-bar med offentligt ansatte.

Ny chef i Atea var i chok over kultur: Medarbejdere tudede efter tur på strip-bar med offentligt ansatte.
Ny chef i Atea var i chok over kultur: Medarbejdere tudede efter tur på strip-bar med offentligt ansatte.

København. Hvad koster det egentlig, når to offentligt ansatte i seks dage rejser til Dubai i selskab med tre mænd fra it-branchen?

Svaret fik den nytiltrådte øverste chef i Atea, Morten Felding, sidst på året i 2014, da han kørte rundt i Jylland. Salgsdirektøren ringede for at fortælle om en stor regning. Han bad Felding om holde ind til siden.

- Vi er over 400.000 kroner for fem mand til Dubai... Så holder jeg op med at trække vejret. Hvad fanden sker der?

Fredag kan man i højtalerne i et retslokale i Glostrup høre Morten Feldings genfortælling om episoden. Det er en optagelse af en timelang samtale, som direktøren havde med Region Sjællands it-direktør, Per Buchwaldt, 20. maj 2015.

Atea havde netop tabt et stort udbud fra Region Sjælland. På mødet fortalte Ateas chef sin største kunde i det offentlige, at han havde forsøgt at rydde op i kritisable forhold, og en stor del af samtalen drejede sig om Dubai-rejsen. Den samlede pris blev 408.825 kroner.

Mødet var højspændt. Begge mænd optog, hvad der blev sagt - uden at fortælle den anden om det.

Dagen efter anmeldte Region Sjælland sagen til politiet, og derfor sidder retten nu og skal vurdere, om de fem deltagere, som fløj på businessclass, så Formel 1-løb i Dubai og spiste og drak for store summer, har gjort sig skyldige i at modtage og yde bestikkelse.

- René er jo glad for rødvin, får jeg at vide, og han vil gerne flyve på businessclass, fortæller Morten Felding til regionens direktør om sidstnævntes it-driftschef.

Pengene blev hentet på en særlig konto, hvor bonus af regionens køb hos Atea blev placeret.

Egentlig ønskede Felding at stoppe arrangementet med kontoen i sommeren 2014, men fik at vide af sine underordnede, at i så fald ville man "ikke have en chance hos regionen."

Derfor turde Felding ikke aflyse Dubai-turen, lyder det. Desuden var han nervøs for forholdet til Rigspolitiet, hvis it-direktør skulle med på rejsen.

- Vi kører et lommeuldsregnskab i stedet for for ikke at gøre René sur, sagde Morten Felding med henvisning til den tiltalte driftschef.

Det var ham, der havde planlagt rejsen sammen med politiets it-direktør som en slags afskedstur med den tidligere koncerndirektør, den tidligere koncernchef og salgsdirektøren i Atea.

De tre sidstnævnte stoppede efter Dubai-turen og dannede et konkurrerende firma 3A-it, som i maj 2015 slog Atea i udbuddet.

I samtalen berettede Morten Felding desuden, at han vurderede, at hans salgsdirektør kørte "rundt med en lort i bagagerummet." Men den tidligere koncernchef beroligede ham: "Det svarer til en fugleklat på forruden."

I det hele taget var Felding chokeret over resterne af en gammel kultur i Atea. En fredag eftermiddag havde han to tudende medarbejdere på sit kontor. De havde brugt over 30.000 kroner på striptease-stedet Waterloo Bar sammen med to offentligt ansatte.

Det var et ufint salgstrick, gav den nye Atea-chef udtryk for. Sådan et besøg betød, at man havde kunden "by the balls."

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.