Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3Fs formand vil lukke alle privat- og friskoler

Folkeskolen skal fremmes, og alle privat- og friskoler skal lukkes, mener 3Fs formand, Per Christensen.

ARKIVFOTO: Folkeskolen skal fremmes, og alle privat- og friskoler skal lukkes, mener 3Fs formand, Per Christensen.
ARKIVFOTO: Folkeskolen skal fremmes, og alle privat- og friskoler skal lukkes, mener 3Fs formand, Per Christensen.

Folketinget skal fjerne al støtte til privatskoler og friskoler. Til gengæld skal politikerne bruge pengene til at styrke folkeskolen.

Det mener 3F's forbundsformand, Per Christensen.

Det skriver Avisen.dk

»Hvis folkeskolen fungerede med dygtige lærere og pædagoger, ville vi være i stand til at sørge for de veluddannede unge mennesker, som erhvervslivet har brug for,« siger Per Christensen.

»Og gøre de unge i stand til at deltage i samfundsdebatten.«

Han finder folkeskolen truet. 3F's formand er bekymret over, at stadig flere forældre sender deres børn i privatskoler.

»Det frie valg er jo kun frit for dem, der har råd. Jo, der er masser af forældre, der har haft gode oplevelser med at sende deres børn i privatskole. Og fint med det,« siger Per Christensen.

»Men jeg håber, at mine børnebørn vokser op i et samfund, hvor man insisterer på, at folkeskolen er den helt centrale aktør, når det handler om at give folk både dannelse og uddannelse.«

Onsdag udkommer bogen 'Fællesskabets Skole' fra 3F, FOA og Danmarks Lærerforening. I bogen får folkeskolen støtte fra de tre forbundsformænd, Per Christensen, Dennis Kristensen og Anders Bondo Christensen.

De vil 'slå ring om folkeskolen'. Her møder børn med forskellig baggrund hinanden.

Per Christensen understreger, at det står for hans regning at lukke privatskoler og friskoler.

»Jeg får masser af skældud for mine holdninger, men det sætter jo en diskussion i gang om den kolossale værdi, som folkeskolen har, Per Christensen.«

Han mener, at debatten om folkeskolen er helt central for 3F's medlemmer.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, foreslog i Folketingets åbningsdebat at lukke muslimske friskoler, som truer samfundets sammenhængskraft.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.