Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3F politianmeldt for ulovlig overvågning

Formanden for Vejlegårdens Støtteforening er oprørt over, at 3F Vejle har overvåget gæster, der kom til og fra restaurant Vejlegården.

Vejlegården.
Vejlegården.

Formanden for Vejlegårdens Støtteforening, Frank Schwaner, har nu anmeldt fagforeningen 3Fs afdeling i Vejle til politiet.

Støtteforeningens formand mener, at 3F Vejle har forbrudt sig mod loven og filmet besøgende, der kom til og fra restauranten.

- Jeg føler mig dybt krænket over at være blevet filmet af 3Fs overvågningskameraer, uden at jeg på nogen måde er blevet informeret om, at de filmede mig, skriver Frank Schwaner i en pressemeddelelse.

Under grundlovsforhøret af Vejlegårdens forpagter Amin Skov, der er sigtet for at have stukket ild til Restaurant Vejlegården, kom det frem, at 3F har opsat videoovervågning på 3Fs bygning, der er nabo til Vejlegården. Kameraet har angiveligt overvåget et offentligt tilgængeligt område ved Vejlegården, hvilket er i strid med reglerne.

- Det føles nærmest som om, jeg er gået ind i et »Big Brother« overvågningssamfund hver gang, jeg har besøgt restauranten, skriver Frank Schwaner, der forventer at andre vil indgive anmeldelser til politiet, »fordi mange er lige så chokerede over de ulovlige optagelser«, som han udtrykker det.

Optagelserne har angiveligt fundet sted siden august 2012. 3F opsatte videoovervågningen i forbindelse med trusler efter fagforeningens blokade af Vejlegården.

Amin Skov blev ved et grundlovsforhør 23. januar løsladt, men politiet opretholder sigtelsen for brandstiftelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.