Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3F-kameraer viste, hvem der ankom til Vejlegården

Hjemme hos Amin Skov i Vejle.
Hjemme hos Amin Skov i Vejle.

Danmarks mest kendte restauratør, Amin Skov, er i dag onsdag i grundlovsforhør i sagen om en mistænkelig brand på Restaurant Vejlegården.

Politiet vil have varetægtsfængslet Amin Skov, fordi man mener, at han står bag branden på restauranten 21. december sidste år.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at en overvågningsvideo indtil videre er anklagerens bedste bevis mod Amin Skov.

Billeder stammer fra overvågningskameraer på 3F's bygning tæt ved restauranten. Egentlig skulle de kun vise 3F's eget område, men kameraerne dækker tilfældigvis en hel del mere.

På billederne ses vejen foran restauranten. På et tidspunkt ses en hvid varevogn ankomme på brandnatten. Politiets teori er, at varevognen er den samme, som Amin Skov har lejet tidligere på ugen. Kameraet viser ikke på noget tidspunkt andre biler ankomme.

Senere viser samme kameraer, at der kommer flammer fra restauranten.

Overvågningsbillederne fra kameraerne, som kun aktiveres ved bevægelse, har imidlertid fået forsvareren til at stille spørgsmål ved, hvorvidt billederne overhovedet er lovlige. Billederne viser foruden 3F's område nemlig også offentlig grund, men det er ulovligt. Det har en politiets repræsentant i grundlovsforhøret lovet at vende tilbage med et svar på.

Politiets repræsentant har i øvrigt forklaret, at man godt kan komme hen til restauranten uden at blive fanget af kameraerne. Dels fordi de har blinde vinkler, dels fordi de kun filmer, når de registrerer bevægelse. Og det vides ikke med sikkerhed, om de vil registrere al bevægelse på så lang afstand, som der er til restauranten.

Hvis du vil følge livedækningen fra en smartphone, så klik her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.