Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3F forventer flere tilsvarende Uber-domme fremover

Fagforeningen 3F forventer, at mandagens fire Uber-domme kun er toppen af isbjerget.

Fagbevægelsen har været flittig til at protestere over Ubers forsøg på at tage en bid af det københavnske taxamarked, mens selskabet fortsat var aktivt i Danmark.

Derfor er Bo Weye Hansen, der er faglig medarbejder ved 3F Københavns Chauffører, naturligvis også tilfreds med mandagens dom fra Københavns Byret, hvor fire tidligere Uber-chauffører er idømt store bøder.

Han siger til Fagbladet 3F:

»Vi har som branche været fuldstændigt mundlamme over, at man kunne bruge en applikation på sin telefon til at køre rundt og lege taxa - uden at man blev straffet for det.«

»Men det viser den her dom jo heldigvis også, at det kunne man ikke.«

Dommen er faldet på baggrund af oplysninger fra skattevæsnet i Holland, hvor Uber er registreret.

Disse oplysninger omfatter cirka 1500 andre danskere, og Bo Weye Hansen forudser nu, at disse tidligere Uber-chauffører får tilsvarende bøder.

Og det kan blive til endnu flere, hvis hollænderne også videresender oplysninger for 2016 og 2017.

»Det vil sige, at det nok kun er toppen af isbjerget, vi har set nu,« siger han til Fagbladet 3F.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.