Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3F-formand: Konflikten med Vejlegården fortsætter

Arbejdsrettens dom i sagen om Vejlegården har givet fagforbundet 3F blod på tanden.

Restaurant Vejlegårdens forpagter Amin Skov sammen med sin advokat uden for Arbejdsretten i København torsdag 29. november 2012 efter kendelsen til fordel for 3F.
Restaurant Vejlegårdens forpagter Amin Skov sammen med sin advokat uden for Arbejdsretten i København torsdag 29. november 2012 efter kendelsen til fordel for 3F.

Der er ikke tale om et punktum i sagen om konflikten mellem fagforbundet 3F og Vejlegården, selv om Arbejdsretten torsdag gav 3F medhold i sagen. Konflikten mod Vejlegården var grundlæggende lovlig, lød dommen.

Men dermed er sagen langt fra slut, understreger 3F-formand Poul Erik Skov Christensen.

- Konflikten fortsætter sådan set, for han (Amin Skov, Vejlegårdens ejer, red.) har stadig en overenskomst med de kristelige. Så den del af det er for så vidt ikke overstået, siger 3F-formanden til Berlingske Nyhedsbureau.

Betyder det, at der kommer blokadevagter ved Vejlegården igen?

- Den gruppe, der har det faglige områder, må vurdere, hvilke initiativer den eventuelt vil tage, siger Poul Erik Skov Christensen.

Han håber, at Amin Skov »besinder sig« og laver en forhandlingsløsning med 3F, selv om restauratøren tidligere har afvist at indgå i dialog med formanden.

- Det har jeg gjort en gang, og der ville han ikke være med til noget som helst. Så hvis han vil noget, må han selv komme, siger Poul Erik Skov Christensen.

Torsdag ved 14.30-tiden gav Arbejdsretten 3F medhold i, at konflikten mod Vejlegården var lovlig, da 3F »ikke kan tage hensyn til, at der allerede er indgået en overenskomst«, når en konflikt indledes.

I tilfældet med Vejlegården har Amin Skov meldt sig ind i Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og indgået overenskomst for medarbejderne med Krifa.

Det synes Amin Skov, Krifa og KA ikke, at 3F skal blande sig, men det må LO-forbundet altså gerne.

- Jeg er glad for, at Arbejdsretten har givet os ret i det, som vi selv har haft som opfattelse hele tiden, nemlig at vi har befundet os inden for det lovlige område omkring konflikten på Vejlegården, siger Poul Erik Skov Christensen.

- Vi har fået dom for, at de kampskridt, vi har brugt, er lovlige, understreger han.

Vil i bruge den ret fremover?

- Hvis det bliver nødvendigt så ja, men i langt de fleste tilfælde sikrer vi medlemmernes rettigheder med ganske almindelige forhandlinger.

Arbejdsretten mente dog, at 3F »gik for vidt«, da forbundet begyndte at blokere for, at affaldet kunne køres væk fra Vejlegården. Og da blokadevagterne via løbesedler og bannere opfordrede til en boykot af restauranten.

Men det har 3F fået en påtale for tidligere - og fulgt den.

- Det stoppede vi allerede med, da det blev påtalt, at det var lige groft nok. Og vi vil til enhver tid følge de pålæg, vi får fra Arbejdsretten, siger Poul Erik Skov Christensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.