Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

38-årig sendt i fængsel for skattesnyd for 40 millioner kroner

En 38-årig mand er blevet idømt tre år og seks måneders fængsel for at have snydt Skat for 40 millioner kroner.

Momssnyd for knap 40 millioner kroner ved handel med mobiltelefoner, Ipads og Playstations koster en 38-årig mand en tur i fængsel på tre år og seks måneder.

Det oplyser Retten på Frederiksberg i en pressemeddelelse.

Sagen blev gennemført som en tilståelsessag, efter den 38-årige blandt andet har tilstået, at han fra 2013 til sommeren sidste år sammen med flere stråmænd snød Skat for de mange millioner.

Ifølge Retten på Frederiksberg har den dømte mand forklaret, at han indsatte stråmændene som direktører i forskellige selskaber og på den måde styrede den omfattende misbrug af momsreglerne.

Udover fængselsstraffen skal den 38-årige også betale en bøde på omkring 46 millioner kroner og i øvrigt også tilbagebetale de knap 40 millioner kroner tilbage, han skylder Skat.

Den 38-årige er også blevet bandlyst fra at være en del af ledelsen i erhvervsvirksomheder i Danmark og udlandet uden at »hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser«.

Den dømte, der har været varetægtsfængslet siden 10. november, modtog dommen. Han kærede dog rettens beslutning om, at han fortsat skal sidde varetægtsfængslet, til Østre Landsret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.