Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

37 vidner er indkaldt i sagen mod Peter Madsen

Ifølge DR Nyheder har politiet afhørt 200 vidner. De 37 er indkaldt til retssagen mod drabstiltalte Madsen.

(ARKIV) Peter Madsen fotograferet den 9. maj 2017.
(ARKIV) Peter Madsen fotograferet den 9. maj 2017.

Til retssagen mod den drabstiltalte Peter Madsen er 37 vidner indkaldt.

Det fremgår af en retsbog fra et retsmøde 8. februar, hvor Peter Madsen forgæves har forsøgt at få ophævet den brev- og besøgskontrol, han er underlagt i fængslet.

Det skriver DR Nyheder.

Sagen indledes ved Københavns Byret 8. marts.

Her vil kravet fra anklagemyndigheden være fængsel på livstid.

Det er politiets opfattelse, at Madsen på forhånd havde planlagt drabet på den svenske journalist Kim Wall, da de to om aftenen 10. august 2017 stævnede ud fra Refshaleøen i København i den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus".

Ud over drab er Madsen tiltalt for at have stukket den svenske journalist 14 gange i underlivet og for at have parteret liget, som han smed i vandet.

Peter Madsen har indtil videre kategorisk afvist politiets påstand om, at han har dræbt Kim Wall. Han nægter også anklagen om, at 14 knivstik i Walls underliv betyder, at motivet er seksuelt.

Omvendt erkender han at have parteret liget og smidt det i vandet. Kvindens død skyldes ifølge Madsen en ulykke om bord på ubåden.

Ifølge retsbogen, som DR Nyheder har fået aktindsigt i, er 200 vidner blevet afhørt under efterforskningen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.