Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

350 officerer rejser kritik af forsvarstoppen

En stor gruppe yngre officerer mener ikke, at de militære ledere i Afghanistan har løst deres opgave godt nok.

350 yngre officerer, der har kamperfaring fra Irak eller Afghanistan, retter nu en historisk hård kritik af hærens øverste ledelse, skriver Politiken

De mener, at der er behov for radikale ændringer, når der bliver udnævnt chefer for danske kampstyrker. Hidtil har forsvaret taget for meget hensyn til officerernes karriere frem for deres evne til at stå i spidsen for soldater i krig, lyder kritikken i et internt arbejdspapir.

Officererne peger blandt andet på, at der er eksempler på kompagni- og bataljonschefer, som ikke har løst deres opgaver tilfredsstillende, mens danske soldater kæmpede i Afghanistans Helmand-provins.

De utilfredse officerer har henvendt sig til hærledelsen, og chefen for Hærens Operative Kommando (HOK), generalmajor Agner Rokos, har som en reaktion iværksat en arbejdsgruppe, som hurtigt skal fremlægge en konklusion.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) ønsker ikke at kommentere kvaliteten af ledelsen i Helmand, men siger til Politiken, at kritikken gør indtryk.

- De taler blandt andet for, at man skal tage den bedste mand til jobbet og ikke blot den næste i rækken. Det giver mening, siger han.

Både de menige og hærens befalingsmænd bakker de unge officerer op.

- Generelt har vi et dygtigt officerskorps, men der har uden tvivl været officerer udsendt, som ikke skulle have været derude, siger Flemming Vinther fra Hærens Konstabel- og Korporalforening til Politiken.

I en skriftlig kommentar til avisen afviser lederen af den nedsatte arbejdsgruppe, oberstløjtnant Anders Poulsen, at der har været problemer med udnævnelser af chefer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis