Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

330 danskere er strandet på Rhodos efter teknisk nedbrud

Et teknisk nedbrud i lufthavnen på den græske ø Rhodos betyder, at 330 danskere ikke kommer hjem til tiden.

Arkivfoto: Rhodos
Arkivfoto: Rhodos

Et teknisk nedbrud i lufthavnen på Rhodos har resulteret i et mindre rejsekaos på den græske ferieø.

Tusindvis af turister er strandet på øen, fordi it-systemerne i øens lufthavn søndag aften valgte at gå på sommerferie, med det resultat at fly hverken kan lette fra eller lande på Rhodos.

Blandt de strandede turister er 330 danskere, der er taget til den græske ø med rejseselskaberne TUI og Spies.

De mange danskere skulle være fløjet hjem søndag aften, men er mandag eftermiddag stadig at finde på Rhodos.

273 af de 330 danskere rejser med Spies Rejser. 212 af dem blev søndag aften flyttet til hotellet Sunwing Kallithea Beach, hvor flere af dem har måttet sove på solsenge under åben himmel.

Det siger kommunikationschef ved Spies Torben Andersen.

»Vi er i gang med at finde en løsning, så vores gæster kan komme hjem. Vores mål er, at de alle sammen kommer hjem i aften - det håber vi på og krydser fingre for,« siger Torben Andersen mandag kort efter klokken 14.

57 danske TUI-gæster er ifølge Magnus Hüttenberend fra selskabets kommunikationsafdeling strandet på Rhodos.

Da det stod klart, at de ikke som planlagt kunne komme hjem søndag aften, blev de kørt ud til seks forskellige hoteller på den græske ø.

TUI håber ligesom Spies på at kunne sætte deres danske gæster på et fly mandag aften.

Bravo Tours har ligesom TUI og Spies flere danske gæster på Rhodos. Men da de letter og lander tirsdag, er ingen af dem blevet berørt af problemerne på øen, fortæller selskabets rejseambassadør, Stig Elling.

Bravo Tours sender tirsdag endnu et hold danske feriegæster til Rhodos. Ifølge Stig Elling har selskabet endnu ikke advaret nogle af deres gæster om situationen, da man regner med, at problemerne er løst tirsdag.

Det var ikke kun danskere på vej hjem fra Rhodos, der søndag aften fik deres rejseplaner ændret.

Et Spies-fly med 212 danskere om bord skulle søndag aften til at lande på den græske ø, da flyet på grund af it-problemerne i stedet blev henvist til tyrkiske Dalaman.

Her kom nogle af danskerne i pasproblemer. For Tyrkiet er ikke med i EU, og man skal derfor have et pas med gyldighed mindst seks måneder frem, før man må komme ind i landet.

Det havde nogle af danskerne ikke. Så det var først, da en dansk konsul kom ud til lufthavnen og kunne stemple danskernes pas, at feriegæsterne kunne komme ind i Tyrkiet.

De 212 danskere er mandag på vej til Rhodos med båd fra Dalaman.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.