Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3000 færre pædagoger i daginstitutionerne

Forud for forrige folketingsvalg var ambitionen, at antallet af pædagoger i børnehaver og vuggestuer skulle øges med 3.000. Nye tal viser nu, at der derimod er kommet godt 3.000 færre pædagoger i daginstitutionerne.

Antallet af pædagoger i landets daginstitutioner var i 2013 faldet med 3.092 sammenlignet med i 2011, da S-R-SF-regeringen overtog regeringsmagten. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, skriver Politiken.

Det er sket, selv om den daværende leder for De Radikale, Margrethe Vestager, inden folketingsvalget annoncerede, at der skulle ansættes 3.000 flere pædagoger i børnehaverne og vuggestuerne. Derudover skulle det højeste antal børn per voksen være 3,2 i vuggestuer og 6,3 i børnehaver.

Regeringen er lige nu ved at færdiggøre et børneudspil, som ifølge Politikens oplysninger er så ambitiøst, at det kan imødegå noget af den kritik, der allerede har været rejst. Udspillet menes at kunne offentliggøres inden for de kommende uger, skriver avisen.

På finansloven for 2015 er der afsat yderligere 250 millioner kroner, som er øremærket pædagogisk personale, men ifølge Finansministeriet betyder det, at det er muligt at ansætte godt 600 ekstra pædagoger, hvilket er langt fra målet om 3.000 ekstra pædagoger.

Socialminister Manu Sareen (R) forklarer over for avisen, at der er kommet 11.000 færre børn i daginstitutionerne, og han hæfter sig i stedet ved normeringerne.

»Du er nødt til at se, hvor mange voksne der er per barn. I dag er der 3,5 børn per voksen i vuggestuen og 6,7 børn per voksen i børnehaven, så vi er faktisk meget tæt på,« siger han til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.