Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

29-årig fængslet for at sælge dødelige bomber

En ung mand er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger, siget for at sælge de krysantemumbomber, der nytårsaften kostede tre mennesker livet.

Flagene gik på halv i Assens-kvarteret, hvor en 37-årig familiefar blev dræbt af en krysantemumbombe nytårsaften.
Flagene gik på halv i Assens-kvarteret, hvor en 37-årig familiefar blev dræbt af en krysantemumbombe nytårsaften.

Retten i Aalborg valgte fredag at varetægtsfængsle en 29-årige familiefar fra Hobro-området, der er sigtet for at sælge de krysantemumbomber, der var skyld i tre personers død nytårsaften. Det skriver bt.dk.

Hovedet er karseklippet i nakkerne og siderne med en hårtop oven på hovedet. Den 29-årige mand fra Hobro-området var klædt i en støvgrøn sweatshirt, blå jeans og kondisko. Til daglig en hengiven familiefar, der bor sammen med sin kæreste og børn, men nu sigtet for at bringe andres liv i fare med fyrværkeri.

Politiet mener, at den 29-årige solgte de krysantemumbomber, der nytårsaften dræbte tre og sårede to personer, som nu ligger i respirator på Rigshospitalet. Under grundlovsforhøret kom det frem, at den 29-årige er bedste ven med en af de dræbte.

Under grundlovsforhøret sad han helt rolig i vidneskranken, men da han blev afhørt om sin bedste vens død, brød han flere gange ud i stille gråd, og hans stemme knækkede over mange gange i løbet af afhøringen.

I pausen, mens dommeren skulle tage stilling til, om den 29-årige skulle fængsles, sad manden alene i vidneskranken. Alene, foroverbøjet, hulkende.

Krysantemumtragedien udspillede sig ved to separate episoder. Ved den ene episode blev en 37-årig familiefar i Assens dræbt, da han affyrede en krysantemumbombe i sin have. Ved den anden episode blev to unge mænd dræbt og to andre såret, da de affyrede en bombe på en mark ved Skjellerup. De sårede er uden for livsfare, men ligger i respirator.

Efter ulykkerne fik politiet en række henvendelser om, at man kunne købe krysantemumbomber af den sigtede. Selv erkendte den sigtede, at han havde solgt almindeligt lovligt fyrværkeri uden tilladelse, men nægtede at have solgt de farlige krysantemumbomber.

»Jeg har haft en lille smule med fyrværkeri at gøre på den lovlige side. Siden starten af december har jeg solgt noget, men ikke krysantemumbomber. Kun familieposer og batterier,« sagde den 29-årige sigtede ifølge bt.dk i vidneskranken.

Han erkendte dog, at have købt krysantemumbomber til eget forbrug:

»For to-tre år siden købte jeg et par krysantemumbomber til mig selv, sagde han.

Retten varetægtsfængslede den 29-årige i fire uger. Han er sigtet for at have forvold fare for andre jævnfør straffelovens paragraf 252.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.