Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

285 statsløse har fået statsborgerskab

I løbet af de seneste to år, hvor Danmark er begyndt at efterleve FN-konventionerne, har 285 statsløse fået dansk statsborgerskab.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Efter fyringen af daværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i 2010 fik regeringen rettet op på proceduren og begyndte at give statsløse unge, der er født i Danmark, statsborgerskab uden om de normale kriterier, sådan som FN-konventionerne dikterer.

Nu viser nye tal fra justitsminister Morten Bødskov (S) ifølge Politiken, hvad det har betydet. Siden 2010 har 285 statsløse fået dansk statsborgerskab. Og det glæder Socialdemokraternes indfødsretsordfører, Lennart Damsbo Andersen.

- Jeg forholder mig ikke så meget til tal, jeg synes bare, det er rigtig godt, at vi endelig har fået styr på det, så de mennesker, der har ret til statsborgerskab, får det, siger han til Politiken.

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, der har bedt justitsministeren om opgørelsen, er mindre tilfreds.

- Vi har jo hele tiden haft den holdning, at de statsløse ligesom alle mulige andre skulle stille sig i køen og tage de prøver, som alle mulige andre gør, siger han og fortsætter:

- Vi synes, det er urimeligt, at der er nogle, der er fuldstændig undtaget (fra de normale ansøgningskriterier, red.). Og det kommer også til at betyde noget på integrationssiden, fordi det at lære sprog og det at få kundskaber i forhold til det danske samfund helt klart hjælper i forhold til integrationen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.