Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

27-årig idømmes psykiatrisk behandling for drab på søn

27-kvinde er ved Retten i Aarhus blevet idømt en behandlingsdom for at have kvalt sin fireårige søn.

En 27-årig kvinde blev fredag dømt for drabet på sin fireårige søn. Kvinden blev dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid. Men kvinden slipper for udvisning ud af landet. Free/Kuzmafoto.com
En 27-årig kvinde blev fredag dømt for drabet på sin fireårige søn. Kvinden blev dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid. Men kvinden slipper for udvisning ud af landet. Free/Kuzmafoto.com

En 27-årig kvinde er blevet idømt anbringelse på en psykiatrisk institution for drabet på sin fireårige søn.

Det fastslår en enig domsmandsret ved Retten i Aarhus.

Der er ikke fastsat nogen længstetid for foranstaltningen, der bruges over for personer, som var psykisk syge, da forbrydelsen fandt sted.

Den 27-årige kvinde, der er rumænsk statsborger, slipper for at blive udvist, sådan som anklager Dorthe Lysgaard ellers havde krævet.

- Det hænger sammen med den tid, den tiltalte har opholdt sig i Danmark. At hun er kommet hertil som barn og har haft sin opvækst og uddannelse i Danmark, lyder det i dommens begrundelse.

Kvinden har boet i Danmark, siden hun var fire år gammel, og hun har fortsat en tæt tilknytning til sin søster, som også bor i Aarhus.

Den dømte modtager dommen, som derfor ikke bliver anket til højere instans.

Den 27-årige erkendte tidligere på dagen, at hun kvalte sit barn natten til 10. december sidste år i en lejlighed i Aarhus.

Det gjorde hun, fordi hun ikke kunne overskue, hvordan hun skulle kunne give sit barn en tålelig tilværelse, forklarede hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.