Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

26.000 tilmeldt demonstration for solidaritet med flygtninge

På det sociale medie Facebook står tusindvis tilmeldt en såkaldt folkevandring for en ordentlig behandling af flygtninge.

Det er kun få uger siden, adskillige tusinde var samlet til en lignende demonstration på Christiansborg Slotsplads.
Det er kun få uger siden, adskillige tusinde var samlet til en lignende demonstration på Christiansborg Slotsplads.

Christiansborg Slotsplads i København ser ud til endnu en gang at blive fyldt op med mennesker, der ønsker at vise solidaritet med flygtninge. 26.000 er tilmeldt et arrangement på Facebook tirsdag på Folketingets åbningsdag.

Det er mindre end en måned siden, at mellem 30.000 og 40.000 mennesker samledes på slotspladsen med nogenlunde samme budskab, og tirsdagens arrangementet med titlen »Folkevandring for en ordentlig behandling af flygtninge«, bliver forhåbentlig også blot et i en række af arrangementer, lyder det fra arrangørerne, der kalder sig Velkomstkomiteen.

»I virkeligheden er folkevandringen kun en manifestation blandt mange, og vi forventer, at det her bliver en i rækken af tilkendegivelser fra den del af befolkningen, som synes, at nu er det nok,« siger initiativtager Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

»Vi har taget initiativ til den her folkevandring, fordi vi gerne vil have, at de flygtninge, der kommer til vores land, bliver behandlet ordentligt. Vi synes, det går i den forkerte retning politisk lige nu i forhold til, hvordan flygtninge bliver behandlet og ikke mindst omtalt.«

Det er halvanden måned side, Velkomstkomiteen indviterede til vandringen, som starter klokken 17 i Fredens Park, hvorfra turen går mod Christiansborg. Her vil flere fremtrædende personer holde taler, heriblandt Thomas Gammeltoft-Hansen, forskningschef på Institut for Menneskerettigheder, Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening og Stine Bosse, erhvervsleder og formand for Europabevægelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.