Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

25.000 ældre mister rengørings-tilskud

Tusindvis af pensionister mister i det nye år støtten til rengøring, når hjemmeserviceordningen afskaffes. Det er en skandale, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Selvom regeringen i fjor lovede at videføre hjemmeserviceordningen, så må 25.000 pensionister snart vinke farvel til den økonomiske støtte, de i dag får til rengøring. Det skriver Jyllands-Posten

I 2013 mister landets pensionister de tilskud, de i dag kan få til at betale for rengøring af deres hjem.

Som en del af den nye finanslovaftale lægges hjemmeserviceordningen på hylden, og samtidig udløber den boligjobordning, som i dag gør det muligt at trække udgifter til rengøringshjælp fra i skat.

Før Socialdemokraterne og SF kom til magten, lovede de ellers at styrke hjemmeserviceordningen i det fælles oplæg »Fair Løsning«.

Derfor mener Dansk Folkepartis formand, Christian Thulesen Dahl, at regeringen løber fra sit løfte.

- Det er en skandale. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forstillet mig, at regeringen i den virkelige verden ville afskaffe hjemmeserviceordningen, siger han.

Dansk Folkeparti og Ældre Sagen peger begge på, at ordningen i virkeligheden tjener to formål - dels sikrer den job til lavtuddannede, der ellers kan have svært ved at finde job, og dels sikrer den, at ældre kan få hjælp til rengøringen.

- Vi er dybt skuffede over, at man ikke gennemfører det, som man skrev i finanslovsaftalen for 2012. Der er nogle ældre, som ikke har råd til at købe rengøringshjælp uden tilskuddet. De kommer nu til at leve i et beskidt hjem, siger Ældre Sagens souschef, Jens Højgaard.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) siger dog, at en undersøgelse fra 2007 viser, at hjemmeservice først og fremmest benyttes af velhavende pensionister.

- For mig er det afgørende, at de svage ældre får den hjælp, de har brug for, skriver hun i en kommentar til Jyllands-Posten.

I dag giver hjemmeserviceordningen et tilskud på 30 procent til rengøring. Regeringen forventer, at afskaffelsen af ordningen vil give en besparelse på cirka 89 millioner kroner om året.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.