Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

25-årig idømt forvaring efter talrige sexovergreb

Den 25-årige mand begik en række overgreb, etter han blev kendt skyldig for lignende overgreb i byretten tidligere.

En 25-årig mand blev tidligere mandag dømt skyldig i voldtægt og flere samlejer med børn. I alt ni børn er han kendt skyldig i at have forgrebet sig på sidste år indenfor en seks måneders periode, og mandag aften fik han så sin straf ved retten i Sønderborg. 

- Tiltalte idømmes forvaring, lød det her fra dommer Leon Fredgaard ifølge bt.dk. Samtlige seks nævninge og tre dommere var enige i afgørelsen.

Sagen mod den 25-årige er ret speciel, idet han så sent som 2. februar 2011 blev dømt i byretten for lignede overgreb mod børn, herunder voldtægt.

Dommen blev stadfæstet 30. september i landsretten, men i den mellemliggende periode fik han lov at gå frit rundt, og det var i denne periode, at han kunne fortsætte sine overgreb mod børn.

Lovens hårdeste straf

Anklageren havde inden dagens straf krævet en såkaldt forvaringsdom, hvilket er en tidsubestemt straf, som først ophører, når man ikke længere vurderes som værende farlig.

Denne type straf anses som lovens hårdeste straf pga. det psykiske pres, der ligger i, at man ikke aner, hvornår man kommer ud igen. Derfor havde mandens forsvarer da også forlangt en almindelig fængselsstraf på fire-fem år.

Det er endnu uvist, hvorvidt den dømte igen anker til landsretten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.