Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

24-årig dømt for at voldtage mand i Ørstedsparken

En 24-årig iransk mand blev onsdag dømt for at have voldtaget en 22-årig mand i Ørstedsparken i København. En anden iransk mand blev dømt for at have bestjålet ofret. Ingen af de dømte kan udvises af Danmark.

H.C. Ørstedsparken i København.
H.C. Ørstedsparken i København.

To iranske mænd på henholdsvis 23 og 24 år stod onsdag tiltalt for voldtægt af en 22-årig mand. Voldtægten skulle have fundet sted natten til torsdag den 2. august sidste år i H.C. Ørstedsparken i København. Det skriver bt.dk.

Ud over voldtægten stod de begge tiltalt for groft røveri i forbindelse med voldtægten, og anklageren krævede dem begge udvist af Danmark efter dommen.

Klokken 04.28 natten til den 2. august mødte den 22-årige mand op i 7-Eleven i Nørre Voldgade, hvor han forklarede, at han var blevet voldtaget af to mænd i Ørstedsparken. Parken er benyttes ofte som mødested for homoseksuelle mænd. Senere forklarede den 22-årige, at det kun var den 24-årige, der gennemførte analt samleje med ham.

Begge tiltalte erkendte at have været i Ørstedsparken omkring gerningstidspunktet, men den 23-årige har forklaret, at de var der for at stjæle. Han erkendte desuden, at han havde taget halsgreb på den 22-årige og lagt ham ned for at tage ting fra hans lommer.

Den 23-årige blev frikendt for voldtægten, men han blev kendt skyldig i røveri og idømt seks måneders fængsel. Hans forsvarer Erbil Kaya var tilfreds med dommen:

- Min klient havde erkendt røveriet, og vi vidste, han skulle dømmes. Det kan egentlig ses som en dobbeltsejr for os, fordi min klient blev frikendt for voldtægten, og han fik den milde dom for røveriet, som vi ønskede, siger han til BT.

Den 24-årige blev idømt to år og seks måneders fængsel for voldtægt og røveri af den 22-årige.

Begge tiltalte blev desuden dømt til udvisning af Danmark. De er dog allerede administrativt udvist for andre sager.

Homoseksualitet er forbudt i Iran, og de to mænd risikerer at få dobbeltstraf og i yderste konsekvens henrettelse, hvis de bliver udvist til Iran. Også selvom den 23-årige blev frikendt for selve voldtægten kan sagen få følger for ham i hjemlandet, fortalte hans forsvarer.

Både den 23-årige og den 24-årige er fortsat fængslede for at sikre sig, de bliver i landet indtil ankefristens udløb.

Tiltalte og deres forsvarere har 14 dage til at finde ud af, om de ønsker at anke dommen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.