Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

22 anholdt i sag om organiseret kriminalitet

17 personer vil torsdag blive kræve fængslet efter anholdelsesaktion onsdag i sag om organiseret kriminalitet.

Politiet har anholdt 22 personer i Østjylland. 17 af dem vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser bandeenheden Task Force Vest.

Anholdelserne skete onsdag, hvor politiet efter en længere efterforskning af organiseret kriminalitet ransagede 22 adresser.

Politiet giver ingen oplysninger om, hvad sagen nærmere handler om. Det sker af hensyn til den videre efterforskning af sagen.

»På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige noget om, hvilke grupperinger eller sagsområde der er tale om,« siger politiinspektør Brian Olsen fra Task Force Vest.

De overordnede fokusområder for arbejdet i Task Force Vest er rocker- og bandekriminalitet samt indbrud i private hjem.

Ifølge Brian Olsen har politiets jurister vurderet, at der i sagen er grundlag for at bede retten om fuldstændig hemmeligholdelse. Det kaldes også dobbeltlukkede døre.

Det sker kun i sager, hvor retten vurderer, at det er af afgørende betydning for den videre efterforskning, at politiet og anklagemyndigheden får lov til at holde sagens oplysninger tæt til kroppen.

Jævnligt forekommer der såkaldt lukkede døre i forbindelse med retsmøder. I de sager er sigtelserne mod de mistænkte dog tilgængelige for offentligheden. Når der er dobbeltlukkede døre holdes også sigtelserne skjult.

Grundlovsforhørene gik i gang torsdag morgen klokken 8. Retten i Randers oplyser, at retsmøderne er fordelt over tre retssale.

Retten orienterede klokken 7.26 torsdag morgen om, at der ville være grundlovsforhør, men intet om dets indhold - det oplyser retten normalt intet om - højst meget lidt. Det var 34 minutter, før retsmødet begyndte.

15 minutter senere, klokken 7.41, altså 19 minutter inden retsmødets begyndelse. udsendte politiet pressemeddelelse om sagen og kastede en smule lys over sagens substans.

Ved retsmøder, hvor der kræves lukkede eller dobbeltlukkede døre har pressens repræsentanter mulighed for at protestere. Det kræver dog, at man er til stede i retten ved retsmødets begyndelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.