Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

22-årig narkopåvirket mand ville flyve fra silo efter bytur: Rent held han er i live

En ung mand måtte hænge med hovedet nedad i 20 minutter, efter at han kravlede op på silo efter bytur.

ARKIVFOTO: Beslaglagte ecstasy-piller.
ARKIVFOTO: Beslaglagte ecstasy-piller.

En noget anderledes redningsaktion udspillede sig i de tidlige morgentimer lidt syd for Odense.

Her blev politi og redningsmandskab tilkaldt en landejendom klokken 3.30, hvor en 22-årig mand hang med hovedet nedad fra en bro på en cirka 20 meter høj silo.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Forinden havde manden sammen med en 20-årig kammerat været på en tur i byen i Odense, hvor de blandt andet havde indtaget det euforiserende stof ecstasy.

På et tidspunkt endte de på landejendommen, hvor den 20-årige skulle træde af på naturens vegne.

Da han var færdig, kunne han konstatere, at hans 22-årige kammerat havde benyttet ventetiden til at klatre op på en cirka 20 meter høj silo.

Herfra råbte han til sin kammerat på jorden, at han mente sig i stand til at flyve.

Hvorvidt han forsøgte eller snublede er uvist, men den 22-årige endte med hovedet nedad på en bro fra siloens top. Det skyldtes, at hans ene fod kom i klemme i en metalskinne.

Herefter ringede den 20-årige kammerat til alarmcentralen.

Den 20-årige klatrede op på siloen, hvor han holdt fast i den 22-åriges ben - senere assisteret af politiet - inden redningsmandskabet med en stigevogn kunne få frigjort den 22-årige.

Han hang samlet med hovedet nedad i godt og vel 20 minutter.

»Eksemplet tjener til skræk og advarsel for andre. Der er en risiko ved alle stoffer, men især ecstasy har vist sig ofte at fremkalde et særdeles irrationelt handlemønster,« siger vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede.

»I tilfældet her kan den 22-årige kun tilskrive rent og skær held, sin kammerat og redningsmandskabet, at han er i live i dag. Vi ikke sige det tit nok: Hold fingrene langt væk fra euforiserende stoffer,« tilføjer han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.