Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

21-årige Jonas stedt til hvile

Omkring 1.500 mennesker fulgte onsdag Jonas Thomsen Sekyere den sidste vej fra Vor Frue Kirke til hans hvilested på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København.

Begravelse for Jonas Thomsen Sekyere, der mistede livet i Københavns Kødby, begraves onsdag den 28. november.
Begravelse for Jonas Thomsen Sekyere, der mistede livet i Københavns Kødby, begraves onsdag den 28. november.

Jonas Thomsen Sekyeres unge liv endte på tragisk vis den 17. november, da han på Diskotek Bakken i Kødbyen blev stukket ihjel af en endnu ukendt gerningsmand. Han blev kun 21 år.

Onsdag sagde familie og venner farvel med salmer, sange og taler i Vor Frue Kirke. Heriblandt hans kæreste Laura, der holdt en meget personlig tale til Jonas, selvom hun undervejs måtte kæmpe for at få ordene frem, fordi tårerne pressede sig på.

- Der findes ingen trøst for det hul, du efterlader i mig. Du skulle se, hvor mange mennesker, der er her i dag. Hvor elsket du er.

Hun sluttede sin tale med ordene:

- Jonas. Jeg elsker dig, og du vil altid være i mit hjerte. Farvel min Jonas.

Også Jonas' lillesøster Lisa greb de mange tilhørere om hjerterne, da hun sang Anna Davids 'Når en engel siger farvel' a capella ved båren.

Tusindvis følger Jonas på vej

Efter begravelsen fulgte begravelsesoptoget Jonas' kiste den sidste vej fra Vor Frue Kirke i Indre By i København til Assistens Kirkegården på Nørrebro.

Stemningen var trykket, og flere krammede hinanden og holdt hinanden i hånden.

Undervejs i optoget sluttede flere og flere folk sig til menneskemassen, heriblandt flere forbipasserende, der valgte at deltage, så snart de hørte, hvem det var, der blev fulgt på vej. Flere valgte også at stille sig op langs ruten og vise Jonas og hans familie den sidste ære.

Folk brød i sang undervejs i optoget, der voksede og voksede i størrelse, efterhånden som det bevægede sig fra kirken mod Nørrebro.

Efterhånden som optoget voksede var politiet, der var massivt til stede under hele optoget, nødsaget til at spærre for trafikken undervejs.

BTs reporter talte med to unge mænd, der deltog i optoget.

- Vi kendte ikke Jonas, men hele sagen er så tragisk, at vi følte, vi burde deltage - også for at sende et stærkt signal til de folk, der tager knive med i nattelivet.

Kort før klokken 14 nåede optoget kirkegården. Midt på kirkegården stoppede optoget, da folk dannede en stor ring om den grav, der bliver Jonas sidste hvilested. Alle var helt stille, mens Jonas' familie på ghanesisk sang en sang. Klokken 14 blev Jonas' kiste sænket i jorden. Jonas' familie var tydeligt mærket af sorgen.

Som en trøst begyndte flere af de tilstedeværende at synge en sang på ghanesisk for at overdøve tårerne. Imens kastede familiemedlemmer på skift roser end på Jonas' kiste.

Efter begravelsen tog optoget videre til gravøl, hvor både venner, familie og bekendte var velkomne.

Da begravelsesoptoget begyndte at forlade Assistens Kirkegård, trak flere folk, der ikke havde være med til begravelsen, ind på kirkegården for at lægge blomster på Jonas' grav.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.