Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

21-årig partistifter tiltalt for racisme

Klistermærker med hagekors og internetblog mod indvandring takseres nu af Byretten i Aarhus

AARHUS: Nuværende partistifter og tidligere medlem af nazibevægelsen i Aarhus, Daniel Carlsen, blev i formiddag i Retten i Aarhus sat under tiltale for i to tilfælde at have overtrådt den såkaldte racismeparagraf i Straffeloven.

Dels under opklæbning af hagekors-klistermærker på et etnisk restaurant i Aarhus, dels i skrift på sin blog på internettet.

Han nægtede sig skyldig i klistermærke-opsætningen, der fandt sted for snart tre år siden. Han havde været der, men ikke sat mærker op, sagde han.

Derimod vedgik han indholdet at sin internet-blog, men afviste at det var racistisk.

Han havde alene refereret videnskabelige undersøgelser af gennemsnitlige intelligenskvotienter forskellige steder i verden. Og på den baggrund argumenteret for, at en massiv indvandring fra visse fremmede områder kunne sænke den gennemsnitlige intelligenskvotient i Danmark.

Daniel Carlsen ville derfor frifindes for racisme på nettet..

”En forhånelse”

Anklageren, politifuldmægtig Rasmus Gyldenløve mente derimod, at Daniel Carlsen havde overskredet grænserne for ytringsfriheden på sin blog.

Han var dermed kommet i karambolage med Straffelovens paragraf 266 om »udtalelser eller meddelelser, der forhåner eller nedværdiger en gruppe på grund af race, hudfarve, nationalitet eller etnisk oprindelse.« Anklageren krævede en »skærpet bødestraf« til Daniel Carlsen.

Daniel Carlsen er flyttet fra Aarhus til Viborg, hvor han har stiftet ’Danskernes Parti’, der venter at være klar til opstilling ved næste kommunalvalg.

Målet er med tiden at nå ind i Folketinget, fortalte den kun 21-årige højrepolitiker retten i dag. Han har samtidig afskrevet sit tidligere engagement i Dansk National Socialistisk Bevægelse – den såkaldte nazibevægelse - oplyste han.

Dom om en uge

En kammerat til Daniel Carlsen står tiltalt i samme sag. Men kun for klistermærkeaktionen.

Han indrømmede at have sat et enkelt hagekors-klistermærke med teksten »Danmark for danskere« på den udvendige side af en indisk restaurations rude i Aarhus.

Anklagerne takserede hans gerninger til en bøde på 4000-5000 kroner.

Dommen over de to unge mænd afsiges 24. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.