Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

21-årig fængslet efter Kokkedal-skud

Lørdagens skyderi i Kokkedal, hvor en 19-årig blev ramt i foden, har resulteret i en varetægtsfængsling. En 21-årig mand er sigtet for forsøg på manddrab.

Politiet mistænker fortsat en 21-årig mand for at have skudt og ramt en 19-årig mand i foden under skudveksling mellem to grupperinger foran Holmegårdscentret i Kokkedal lørdag aften. Og beviserne mod ham har været så tungtvejende, at retten i Lyngby søndag eftermiddag fandt grundlag for at varetægtsfængsle ham indtil 8. februar. Det fortæller TV 2 News.

Manden er sigtet for drabsforsøg, blandt andet på baggrund af nogle videooptagelser fra centret, som politiet har set igennem. Den viser, ifølge TV 2 News den 21-årige skyde én til to gange mod to biler,

Politiet har fundet tretten patronhylstre på stedet, hvor to biler kort før klokken 21 kørte forbi og skød mod en gruppe, der stod ved centret. Gruppen svarede igen med skud, og heriblandt var den nu varetægtsfængslede mand.

Hans forsvarer mener, at han handlede i nødværge, fordi gruppen blev beskudt først.

Den 19-årige der blev ramt, blev kørt den omkring 20 kilometer lange tur til Rigshospitalet af fire venner.De ankom ifølge eb.dk samtidig med politiet, og der opstod tumult foran hospitalet, da politiet forsøgte at gribe ind over for personerne i privatbilen.

Mindst én blev ramt med peberspray, inden en ambulance hastede den sårede til akutafdelingen.I alt anholdt politiet fem mænd samt den sårede 19-årige, forklarer Nordsjællands Politis vagtchef til TV 2 News, men kun den ene har været i grundlovsforhør og er nu varetægtsfængslet.Næsten på samme tid, som politiet ramlede sammen med den sårede og hans venner ved Rigshospitalet, blev to biler sat i brand i Lundtofte, som politiet ligeledes måtte rykke ud til.- Vi har fundet to brændende biler, men vi ved endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem dem og skyderiet, sagde lørdag aftens vagtchef Ole Hestbæk fra Nordsjællands Politi til bt.dk.Skuddene faldt kun et døgns tid efter, at en 19-årig mand blev dræbt - også af skud - ved Høje Gladsaxe Centret. Også her blev bilen, der blev brugt af gerningsmændene, brændt af kort efter.- Vi kan endnu ikke sige, om der er en sammenhæng, men vi holder selvfølgelig alle døre åbne, sagde Ole Hestbæk.Mens Søren Bjørnstad over for TV 2 News forklarer, at de anholdte er unge fra forskellige grupperinger lokalområdet, ønsker han ikke hverken at be- eller afkræfte, hvorvidt skyderiet er banderelateret.Politiet patruljerer massivt som følge af de seneste dages episoder, men det præcise antal betjente vil vagtchefen i Nordsjælland ikke ud med.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.