Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

21 år gammel pædofilisag frem i lyset

En voldtægt af en pige på seks år tilbage i 1991 skal for retten på mandag.

Modelfoto. To mænd er tiltalt for at tvunget en dengang seks-årig pige til fuldbyrdet samleje for 21 år siden.
Modelfoto. To mænd er tiltalt for at tvunget en dengang seks-årig pige til fuldbyrdet samleje for 21 år siden.

Byretten i Herning tager på mandag fat på en 21 år gammel sag om en voldtægt af en dengang blot seks-årig pige, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern onsdag.

To mænd er tiltalt for at tvunget pigen til fuldbyrdet samleje samt anden kønslig omgang, og efterfølgende have tvunget hende til tavshed med trusler om at slå både hende og hendes lillebror ihjel ved at sætte ild til deres forældres hus.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen, hvor man også kan læse, at de to mænd dengang var henholdsvis 27 og 53 år gamle.

Voldtægten fandt i følge anklageskriften sted i en landsby i den tidligere Egvad Kommune, og anklager Jens Severinsen ønsker på nuværende tidspunkt ikke at komme ind på årsagerne til, at sagen først kommer frem nu.

»Men jeg kan godt sige så meget, at det med stor sandsynlighed har noget at gøre med pigens alder dengang,« siger Jens Severinsen til Dagbladet.

Sagen har dermed ikke noget med andre ældre sager, der genåbnes eller opklares nu, efter at der med DNA-spor er kommet nye muligheder for politiet i opklaringsarbejdet.

Komplicerede forældelsesfrister

At det bliver en sag, der rummer mange besværligheder i forhold til den tid, der er gået, siden voldtægten fandt sted, kommer til at rumme en vis udfordring for Jens Severinsen, erkender han blankt. Han fortæller, at der udover sagens tre hovedpersoner - den i dag 27-årige kvinde samt de to tiltalte mænd på i dag 48 og 74 år - vil være forskellige vidner, men derudover har han ingen kommentarer til sagen.

Forældelsesfristerne for sager om pædofili er ret komplicerede. Det er nemlig ikke så meget tidspunktet, der er afgørende for, om man kan få sin sag efterforsket. I stedet er det ens alder, der er afgørende. Som offer skal man nemlig anmelde en mulig sag om seksuelt overgreb på en som mindreårig, inden man fylder 28 år. Drejer det sig om incest, så er det inden man fylder 23 år.

I den her omtalte sag er der ikke noget, der tyder på, at sagen også er en incestsag, altså at de to mænd er i familie med pigen. De er nemlig tiltalt efter Straffelovens paragraf 222, der alene omhandler overgreb mod mindreårige.

Strafferammen for at have voldtaget børn under 12 år ligger på 12 års fængsel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.