Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

200 rige skattesnydere fældet

Skat har fældet omkring 200 danskere, som har skjult store formuer på maskerede bankkonti. Granskningen har udløst skatteregninger på 126 millioner kroner.

Skat har kigget store bankindeståender, der officielt er ejet af personer eller selskaber i udlandet, efter i sømmene og afsløret, at ejermændene rent faktisk er personer, der bor i Danmark, men som har forsøgt at skjule store summer fra skattefar. Projekt »Valutaudlændinge«, der er en del af Skats storstilede jagt på skattesnyd via skattelyselskaber, har udløst skatteregninger på 126 millioner kroner samt bøder og straffesager mod en række personer. Det skriver Børsen.

- Projektet vedrørende Valutaudlændinge er efter vores opfattelse en succes, da vi har anvendt 10 årsværk per år i 2008-2011 og har opnået et provenu på 126 millioner. Det provenumæssige mål for projektet var 50 millioner kroner, siger Johnny Schaadt, direktør i Skats afdeling for økonomisk kriminalitet, til avisen.

I 233 af de i alt 280 sager, der har vist sig at indeholde forsøg på snyd, er snyderiet så groft, at Skats jurister har vurderet sagerne for strafansvar, hvilket har udløst en række bøder og advarsler.

Skat ønsker ikke at oplyse, hvor meget bøderne har indbragt, men det er ifølge Børsen ikke unormalt, at bøderne udgør samme beløb som skatteregningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.