Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

20 europaller tyvekoster beslaglagt ved tilfældighed

»Jeg har aldrig set så meget før,« siger vicepolitiinspektør om det fund af tyvekoster en patruljevogn gjorde onsdag aften.

Det var lidt for mistænkeligt, da en gruppe mænd onsdag aften ved 21.15-tiden stod og læssede sorte sække af en lastbil på Valby Langgade i København.

En patruljevogn standsede for at undersøge sagen, som foreløbig er kulmineret med, at Københavns Politi har beslaglagt op til 20 europaller med tyvekoster, der menes at have været på vej til Irak.

TV: Kæmpe lager med hælervarer i Valby

 

»Det var sorte sække fyldt med Mac Pro-computere, så alene ved det første hug var der 80 Mac Pro, og så kiggede betjentene på et køkkenbord, hvor der lå en sort skraldesæk med 200 iPhones i. Så ringede de efter nogen, der vidste noget om tyvekoster, og vi har været her lige siden,« siger vicepolitiinspektør Tommy Laursen.

Politiet har foreløbig rekvireret to 40 fods containere til at opbevare de beslaglagte varer i. Der er foruden computere og telefoner tale om andre elektronikvarer som fjernsyn og computerskærme, og der er blandt andet fundet flere flyttekasser med varer fra Harald Nyborg.

»Jeg har aldrig set så meget før, for at være helt ærlig, og det kræver et ordentligt benarbejde nu, for det er jo europaller, der er fyldt med for eksempel den største og dyreste Dell-computer, som jeg står og kigger på lige nu,« siger han.

Tre anholdt i sagen

Politiet har foreløbig anholdt tre herboende irakere, der bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag klokken 14. Politiet mistænker mændene for at have opbygget lageret løbende med effekter fra indbrud over hele Danmark, og det formodes, at varerne var på vej ud af Danmark til Irak fra dækfirmaet »Iraq Posting«.

Der er foreløbig ikke andre mistænkte i sagen, som ventes at tage lang tid at komme til bunds i.

»Det kommer til at tage mange måneder. Den sidste lignende sag, hvor der kun var brug for én 40 fods container, der tog efterforskningen et år, da vi i Hamborg stoppede en container på vej til Libanon,« siger Tommy Laursen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.