Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

20-årig kvinde død under Roskilde Festival

Årsagen til ung kvindes død på Roskilde Festival er endnu ukendt. De pårørende er underrettet.

En ung kvinde er afgået ved døden på årets Roskilde Festival. (Arkivfoto) Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen
En ung kvinde er afgået ved døden på årets Roskilde Festival. (Arkivfoto) Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Roskilde. En ung kvinde er død på Roskilde Festival. Det er sket, efter at hun natten til lørdag i sit telt fik vejrtrækningsproblemer.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Alle pårørende er underrettet om den 20-årige kvindes død, tilføjer politiet lørdag morgen på Twitter, hvor det også oplyses, at der ifølge politiets vurdering er tale om "et enkeltstående tilfælde uden fare for andre på festivalen".

Samtidig opfordrer politiet til, at kvinder omkring de 20 år, der er på Roskilde Festival, skriver til venner og familie på sms eller sociale medier, at de er ok.

- Klokken 02.14 blev en 20-årig kvinde med bopæl i København kørt til sygehuset fra teltpladsen på Roskilde Festivalen med vejrtrækningsproblemer. Hun afgik ved døden på hospitalet, skrev politiet tidligere i en pressemeddelelse.

Kvinden sov sammen med en veninde i sit telt, da hun fik problemer. Veninden og andre ydede førstehjælp.

- Den 20-årige blev dernæst kørt til sygehuset, hvor hun straks kom under behandling, men hendes liv stod ikke til at redde.

- Politiet er i øjeblikket ved at lave tekniske undersøgelser i det teltområde, hvor kvinden sov. Politiet kender ikke årsagen til dødsfaldet, skriver politiet.

Politiet vil oplyse nærmere lørdag formiddag, når efterforskningen er skredet frem.

Festivalarrangørerne kan umiddelbart heller ikke sige mere, der kan kaste lys over sagen.

- Det er en dybt tragisk hændelse, der heldigvis er blevet håndteret, helt som den skulle. Kvinden har fået hjælp med det samme og er blevet kørt på sygehuset. Men hun er desværre afgået ved døden.

- Vi har taget os af dem, pigen var sammen med, og sørget for, at de har talt med socialarbejdere over psykologer. De er også på pladsen nu, hvis man føler behov for at tale med dem. Det kan man sagtens få, selv om man ikke har været helt tæt på situationen, siger talskvinde for Roskilde Festival Christina Bilde.

Årets Roskilde Festival slutter i dag, lørdag. Festivalen har i år samlet op mod 130.000 deltagere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.