Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

2.000 forslag vil forhindre madspild

FDB har modtaget mere end 2.000 ideer til, hvordan man kan komme madspild til livs. Tre finalister er gået videre, og Coop vil teste forslagene.

Manden bag nyt initiativ til bekæmpelse af madspild blev blandt andet inspireret af sit job i Føtex.
Manden bag nyt initiativ til bekæmpelse af madspild blev blandt andet inspireret af sit job i Føtex.

»Donér rabatten på datovarer til et godt formål.«

På den måde kan man komme madspild til livs, mens man støtter andre, mener manden bag ideen, 25-årige Morten Hess-Nielsen.

Sammen med tre andre finalister kæmper han om forbrugerprisen på 30.000 kroner i konkurrencen »FDBs Grønne Idépris«.

Morten Hess-Nielsen fortæller, at hans ide er inspireret af to ting: butikkernes flaskeautomater, hvor man også kan donere penge til et godt formål og hans tidligere arbejde i Føtex.

- Butikken havde en politik om, at de ikke ville sælge gamle varer, så der sad hver dag en arbejdsdreng og hældte gammel mælk ud i kloakken, siger Morten Hess-Nielsen.

Og Føtex er ikke de eneste. Ifølge FDB bliver der hvert år kasseret knap 50.000 ton varer, og det er den vane, FDB håber at komme til livs. 

Flere end 2.000 forbrugere har sendt deres ideer ind, og Morten Hess-Nielsen kæmper nu mod to andre finalister. Vinderen afsløres den 20. november.

Udover forbrugerprisen gives der også 100.000 kroner, når Innovationsprisen uddeles til en virksomhed. FDB uddeler også en uddannelsespris på 1.200 kr. til hver af de elever, som er med i den vindende gruppe.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.