Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

To ud af tre kontanthjælpspar er ikke-vestlige indvandrere

Ikke-vestlige indvandrere er overrepræsenterede i statistikken blandt par, hvor begge er på kontanthjælp, konkluderer analyse fra Agenda.

RB plus. Arkivfoto.
RB plus. Arkivfoto.

I de fleste familier i Danmark, hvor både moren og faren er på kontanthjælp, har parret ikke-vestlig baggrund. Det viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda.

Faktisk udgør andelen af ikke-vestlige par to tredjedele af det samlede antal familier, hvor begge forældre er på kontanthjælp. En andel, som tilmed har været stigende de sidste tre år, viser DA’s udregninger.

I 2013 var der i Danmark 3.500 par, hvor begge parter havde en ikke-vestlig baggrund og var på kontanthjælp. I 2017 var det tal steget til 5.700 par. I samme periode var antallet af kontanthjælpspar, hvor begge parter havde en dansk baggrund faldet fra 2.750 til 2.300.

En del af årsagen til stigningen i andelen af ikke-vestlige indvandrere blandt kontanthjælpsoarrene skyldes, ifølge DA, en generel stigning i antallet af indvandrere fra ikke-vestlige lande i befolkningen. Mens antallet af personer med dansk oprindelse, som er i den arbejdsdygtige alder er faldet med 33.400 i perioden fra 2013-2017, er antallet af ikke-vestlige indvandrere steget med 49.600 personer.

Det svarer til en stigning i antallet af ikke-vestlige indvandrere på 21 pct., hvilket dog stadig er mindre end stigningen i andelen blandt kontanthjælpsparrene.

»Det stigende antal ikke-vestlige indvandrere kan derfor forklare noget af, men ikke hele stigningen i antallet af ikke-vestlige kontanthjælpspar,« konkluderer DA.

Analysen giver imidlertid ikke andre bud på, hvad de resterende årsager til stigningen kan være.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.