Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

2-årige blev glemt i flere timer i skov og skur: »Det værste mareridt«

Mandag blev en 2-årig dreng glemt i skoven af sin udflytterbørnehave. Sagen er en blandt flere lignende sager den seneste tid. Pædagogerne har en hektisk hverdag, men det er ikke en undskyldning, lyder det fra BUPL.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Den seneste uges tid har der været flere sager om børn, som er blevet glemt af pædagogerne i deres vuggestue eller børnehave.

TV 2 kunne i går fortælle historien om en 2-årig dreng, som mandag blev glemt i en skov i Ishøj, da hans udflytterbørnehave, Hestestalden, kørte hjem til København. Drengen blev efter to og en halv time fundet af politiet ved børnehavens grund Galoppen i Ishøj, hvor han sad mellem træerne på børnehavens bagtrappe.

Pædagogerne opdagede først, at de manglede et barn, da drengens mor kom for at hente ham. Forældrene er rystede over oplevelsen, og fortæller at deres søn var »rigtig bange, da han sad alene ude i de mange timer«.

»Vi forestillede os det værste. Der var koldt og mørkt. Var der en anden, som havde hentet ham?« fortæller drengens far, Peter Kjær, til TV 2.

Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune bekræfter hændelsesforløbet over for TV 2.

Flere sager i børnehaver

Sagen om den 2-årige dreng er en blandt flere.

Samme mandag forsvandt to 5-årige drenge fra en børnehave i Hvidovre. Det viste sig senere, at de var gået hjem til den ene af drengene, uden pædagogerne havde opdaget det. Her blev de senere fundet af politiet, skriver TV 2.

En tredje episode fandt sted torsdag i sidste uge. Her blev en 2-årig dreng glemt i en barnevogn i en vuggestue i Strøby på Stevns. Drengen var blevet lagt i barnevognen til sin middagslur, men pædagogerne opdagede først, at han manglede, da hans mor omkring klokken 16 kom for at hente sin søn og havde problemer med at finde ham, skriver TV 2.

Pædagogernes fagforening BUPL mener sagerne er »forfærdelige«. Formand Elisa Bergmann pointerer, at det er »pædagogernes værste mareridt« at glemme et barn.

»Vi vælger det her job, fordi vi gerne vil tage vare på børnene og give dem den bedst mulige omsorg, trivsel og læring. Så det er det værste vi ved, når sådan nogle ting sker,« siger hun, og pointerer endvidere, at det er ekstremt vigtigt for fagforeningen, at alle forældre kan føle sig trygge ved at aflevere deres barn i daginstitution.

»De fleste af os er jo også selv forældre. Vi ved, hvor forfærdeligt det er. Det må ikke ske, og det sker heldigvis også sjældent,« siger hun.

Flere sager er tilfældigt

Elisa Bergmann mener, det er tilfældigt at der har været flere sager på det seneste.

»Men vi skal gøre alt for at undgå de her sager, og der er det vigtigt, at vi løbende følger op på de procedurer, vi har,« siger hun.

Man kan undre sig over, at sådan noget kan ske, når man har med små børn at gøre, som man ved ikke kan tage vare på sig selv. Hvordan er det overhovedet muligt at glemme et to-årigt barn?

»Det eneste, jeg kan sige, er, at det selvfølgelig ikke må ske. Børnenes sikkerhed er det aller vigtigste. Når det alligevel sker, kan jeg kun sige, at vi har en hektisk hverdag, hvor vi står med store børnegrupper. Det kan være en del af forklaringen, men det er ikke nogen undskyldning. For vi skal altid have børnenes sikkerhed som førsteprioritet,« siger han.

Formanden uddyber, at det ikke er nogen hemmelighed, at BUPL gør meget for at skabe opmærksomhed om de institutioner, hvor fagforeningen mener, normeringen er kritisabel med for mange børn til for få pædagoger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.