Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

19-årig ledsaget af pædagoger forsøgte røveri

To butiksansatte blev truet med kniv af en 19-årig mand med ADHD, mens to ledsagende pædagoger stod og ventede uden for forretningen.

Det lykkedes lørdag en 19-årig mand at sprede skræk og rædsel i butikken Ørting Handelsplads i Ørting mellem Odder og Horsens, da han truede både ansatte og kunder med en 30-40 centimeter lang kniv, inden han fortrød.

Drengen, der har ADHD, kommer fra institutionen Elbæk Højskole og var ledsaget af to pædagoger, som først viste sig, da den 19-årige havde pakket kniven væk. Det skriver Horsens Folkeblad.

Stig Laumark, ejer af Ørting Handelsplads, er rystet over, at pædagogerne lod den 19-årige gå alene ind i butikken.

- Der er mange ting, jeg ikke forstår. Hvordan kan den unge mand medbringe en så stor kniv, når han netop er steget ud af en bil, der kommer direkte fra Elbæk Højskole og også rummer to pædagoger? Dernæst fatter jeg ikke, hvordan de kunne finde at lade ham gå alene ind i butikken. For der en vel en grund til, at man på institutionen har skønnet, at han skulle have hele to pædagoger med på sin indkøbstur, siger han til Horsens Folkeblad.

Han har nu måttet sørge for psykologhjælp til sine ansatte og nogle kunder.

- Alt det kunne være undgået, hvis pædagogerne havde passet deres arbejde ordentligt, siger han til avisen.

Ifølge Horsens Folkeblad beklager Region Midtjylland hændelsen, men mener ikke, at pædagogerne har handlet uforsvarligt.

- Det er meget almindeligt, at et ungt menneske med ADHD får to ledsagere med, når han eller hun skal med på tur i en bil. Men det afholder os ikke fra at lade vedkommende gå ind i for eksempel en butik alene, siger Lars Pedersen områdeleder for specialområdet ADHD i Region Midtjylland, til avisen.

Det skal nu undersøges, om episoden bør give anledning til at lave procedurerne på Elbæk Højskole om.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.