Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

19-årig fundet skyldig i Café Viking-sag

En 19-årig mand fra bandemiljøet på Nørrebro i København er blevet fundet skyldig i forsøg på afpresning mod værtshusene Cafe Viking og Cafe Heimdal.

Café Vikings ejer, Jane Pedersen, fik støtte fra folk i lokalområdet, efter hun tilbage i august 2012 stod frem og fortalte om afpresning mod sin café på Nørrebro.
Café Vikings ejer, Jane Pedersen, fik støtte fra folk i lokalområdet, efter hun tilbage i august 2012 stod frem og fortalte om afpresning mod sin café på Nørrebro.

Domsmandsretten ved Københavns Byret har fundet en 19-årig mand fra bandemiljøet på Nørrebro i København skyldig i forsøg på afpresning mod værtshusene Cafe Viking og Cafe Heimdal. Retten takserer forsøget på at presse cafeejerne til at betale beskyttelsespenge til otte måneders fængsel.

Den unge mand nægtede sig skyldig og afviste i øvrigt at udtale sig i retten, men Jane Pedersen og hendes kollega fra den nærliggende Cafe Heimdal udpegede ham som gerningsmanden.

Afpresningen mod Cafe Viking fandt sted 13. august, hvor den 19-årige bad Jane Pedersen om at betale penge til sin »klub«, indvandrerbanden Brothas fra Mjølnerparken. Cafeejeren nægtede, hvilket udløste beskeden »nu er du advaret« fra det unge bandemedlem.

To dage senere blev vinduerne i Cafe Viking smadret med brosten, ligesom Cafe Heimdal også fik brosten gennem ruderne.

Den 19-årige blev anholdt 17. august på Cafe Heimdal, hvor han opsøgte ejeren og fortalte, at han kendte de personer, der havde smadret cafeens ruder. Ejeren havde forinden tilkaldt politiet, som mødte op og tog den 19-årige med.

Anklageren krævede manden idømt halvandet års fængsel. Forsvarer Michael Juul Eriksen betegnede kravet som vildt overdrevet og båret af den store medieomtale, som sagen har udløst.

Ifølge dommeren og de to domsmænd var der ingen tvivl om, at den 19-årige var skyldig i afpresning, men valgte at taksere forbrydelsen til otte måneders fængsel.

Manden modtog dommen.

Afpresningsforsøget fik flere af værtshusejerne på Nørrebro med Jane Pedersen i spidsen til at stå frem og fortælle om fænomenet beskyttelsespenge, som hidtil har været et tabuemne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.