Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

1813-brugere måtte i gennemsnit vente 12 minutter nytårsdag

Den gennemsnitlige ventetid i nytårsdøgnet på den nye akuttelefon i Region Hovedstaden, 1813, var 12 minutter. En enkelt måtte dog vente 48 minutter.

Der var usædvanligt travlt 1. januar i Region Hovedstaden, da den nye akuttelefon, 1813, blev lanceret. En opgørelse fra regionen viser, at brugerne i gennemsnit ventede 12 minutter i røret, før de fik fat i en sygeplejerske.

Den nye telefonlinje fik i alt 6.141 opkald, hvilket er en usædvanlig stor mængde.

»Især om formiddagen nytårsdag fik vi ekstraordinært mange opkald, og vi kan ikke umiddelbart give nogen forklaring på det høje tal. Men vi er glædeligt overrasket over, at så mange borgere har ringet til 1813 først i stedet for at tage direkte på en akutmodtagelse,« siger Freddy Lippert, direktør for akutberedskabet i Region Hovedstaden, i en pressemeddelelse.

Til sammenligning kontaktede 1.414 borgere akuttelefonen fra midnat til klokken 16.15 dagen efter, 2. januar, hvor den gennemsnitlige ventetid var tre minutter.

Den maksimale ventetid for en enkelt patient nytårsdag var 48 minutter. Region Hovedstaden måtte også indkalde ekstra personale på grund af den store belastning på telefonerne, der gjorde, at flere borgere blev bedt om at ringe igen senere eller helt mistede forbindelsen.

De tekniske problemer er ifølge Freddy Lippert blevet løst.

»Vi er ikke tilfredse med den lange ventetid på akuttelefonen – det var ikke godt nok. Til gengæld kan vi konstatere, at de borgere, der havde behov for at blive behandlet på en akutmodtagelse eller akutklinik, kom væsentligt hurtigere til end sidste år,« siger Freddy Lippert.

Blandt de 6.141 opkald 1. januar blev 37 procent henvist til akutmodtagelse/akutklinik, 18 procent blev henvist til egenomsorg, 17 procent blev henvist til samtale med en læge, og 11 procent blev henvist til egen læge næste dag. Mindre end 0,1 procent havde behov for en ambulancekørsel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.