Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

172.000 danskere bor i udlandet

Flere og flere danskere vælger at bosætte sig i udlandet, viser nye tal fra Danmarks statistik.

172.000 danskere har valgt at rykke teltpælene op og bosætte sig i udlandet. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Det er første gang, at Danmarks Statistik har opgjort, hvor mange danskere, der har valgt at flytte til udlandet for at bo i årene 1990 til 2012. De 172.000 danskere svarer til 3,4 procent af den danske befolkning.

Tallene viser en stigende tendens. Siden 1990 er antallet af udlandsdanskere steget fra omkring 154.000 til 172.000 personer i 2012 - svarende til en stigning på 12 procent.

Den helt store »flugt« fra Danmark skete i årene 1990-1999, hvor halvdelen af udlandsdanskerne udvandrede. En fjerdedel er udvandret inden for de seneste fem år, mens den sidste fjerdedel er udvandret mellem 1999 og 2006.

Statistikken fortæller også, at det især er danskere i midten af 40erne og sidst i 60erne, der har valgt at emigrere fra Danmark.

- Det er første gang, vi laver denne opgørelse. Vi er ofte blevet spurgt om, hvor mange danskere, der har valgt at bosætte sig i udlandet, og det her er vores bedste bud, siger specialkonsulent Thomas Klintefelt fra Danmarks Statistik og understreger, at der er tale om et skøn.

- Årsagerne til udvandringen kan vi ikke sige så meget om. Det er jo individuelt fra person til person, siger Thomas Klintefelt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.