Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

1700 tandlæger udtrykker mistillid til patientstyrelse

8500 læger udtrykte mistillid til Styrelsen for Patientsikkerhed. Nu kommer 1700 tandlæger med kritik.

København. Mange af landets tandlæger er utilfredse med Styrelsen for Patientsikkerhed. Således har 1700 tandlæger skrevet under på et brev til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), hvor de udtrykker mistillid til styrelsen.

Det fortæller tandlæge Peter Christiansen, som står bag brevet. Han forklarer, at utilfredsheden med Styrelsen for Patientsikkerhed er vokset løbende.

- Vi er nået til et punkt, hvor vi ikke tror, at vi kan komme længere. Derfor har vi valgt at skrive direkte til sundhedsministeren.

- Vi som tandlægestand bliver mødt med nye krav, og der er ikke nogen argumentation for det, vi bliver påduttet, siger han.

I brevet kritiserer tandlægerne blandt andet unødvendigt bureaukrati om registrering af patienter. Desuden er der et forbud mod støvsugning, selv om der ifølge tandlægerne ikke er evidens for, at det kan skade.

Underskriftsindsamlingen kommer efter, at 8500 læger tidligere i januar også skrev under på, at de havde mistillid i Styrelsen for Patientsikkerhed. I brevet anklager lægerne styrelsen for at fokusere på straf og skyld frem for læring.

17. januar sendte Tandlægeforeningen også et åbent brev til sundhedsministeren. Heri skrev foreningen, at "nok er nok".

- Frustrationerne skyldes blandt andet det unødvendige bureaukrati, som gradvist er blevet trukket ned over tandlægerne, og som tager ressourcer fra tandlægernes kerneopgave nemlig at forebygge og behandle oral sygdom, skrev foreningen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.