Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

17-årig fik stød fra togledning - genoplivet efter hjertestop

Drenge legede ved godstog i Høje Taastrup. 17-årig kravlede op og fik stød, faldt ned og blev genoplivet.

En 17-årig dreng fik søndag morgen stød fra en kørestrømsledning på Høje Taastrup Station. Han fik hjertestop og blev genoplivet.
En 17-årig dreng fik søndag morgen stød fra en kørestrømsledning på Høje Taastrup Station. Han fik hjertestop og blev genoplivet.

København. En 17-årig dreng fik hjertestop og blev genoplivet på Høje Taastrup Station søndag morgen. Drengen fik et elektrisk stød fra en kørestrømsledning.

- Han var sammen med tre kammerater og var kravlet op på et holdende godstog. Der sprang en gnist, og han fik de mange volt igennem sig, fortæller vagtchef Peter Grønbek fra Københavns Vestegns Politi.

Stødet fik drengen til at falde ned fra toget, og ifølge vagtchefen fik han hjertestop. Politiet modtog anmeldelsen klokken 06.22.

- Han blev genoplivet og er blevet kørt til Rigshospitalets Traumecenter, fortæller Peter Grønbek.

Ifølge vagtchefen opfatter politiet sagen som fuldt belyst.

- Der er ikke sket noget kriminelt, men der er tale om en ulykke, som skyldes uvidenhed, siger Peter Grønbek.

Den 17-årige dreng kommer fra det vestlige Sjælland.

Det er langtfra første gang, at unge er kommet alvorligt galt af sted i forbindelse med leg og kådhed på tog.

Sikkerhedsstyrelsen har tidligere oplyst, at der i gennemsnit kommer to personer til skade om året i den type ulykker.

I køreledningerne er spændingen 25.000 volt, og det er livsfarligt. Overlever man, vil man ifølge Sikkerhedsstyrelsen være mærket for livet. Både i form af indvendige og udvendige forbrændinger.

Og elektrisk stød fra kørestrømsledninger har ført til dødsfald. I 2014 mistede en 16-årig dreng livet, da han og en gruppe kammerater kravlede op på et godstog på Lunderskov Station.

Både hans kammerater, politiet og redningsfolk forsøgte sig med livreddende førstehjælp. Men forgæves.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.