Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

17-årig anholdt for hjemmerøveri og drabsforsøg mod ældre mand på Østerbro

En 17-årig ung mand er blevet anholdt i Sverige og sigtet for drabsforsøg og farligt røveri mod en ældre mand, der blev angrebet i sit hjem på Østerbro sidst i februar.

Københavns Politi har offentliggjort overvågningsbilleder af de formodede gerningsmænd til et groft hjemmerøveri og drabsforsøg mod en 69-årig dansk mand.
Københavns Politi har offentliggjort overvågningsbilleder af de formodede gerningsmænd til et groft hjemmerøveri og drabsforsøg mod en 69-årig dansk mand.

En 17-årig ung mand med anden etnisk baggrund er blevet anholdt i Sverige og sigtet for et særligt farligt røveri og drabsforsøg mod en ældre mand i Danmark. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Overfaldet fandt sted 27. februar om morgenen, hvor en 69-årig mand kom hjem til sin lejlighed på Østerbrogade efter at have luftet sin hund. Den 69-årige cykelhandler blev omkring klokken 7.40 passet op af to gerningsmænd, der trængte ind i lejligheden hvor de ifølge politiets tidligere beskrivelser har slået og sparket manden, ligesom de stak ham flere gange med en kniv blandt andet i ryggen. Den 69-årige fik blandt andet to brud på strubehovedet.

Københavns Politi udsendte efterfølgende en efterlysning af to formodede gerningsmænd, og det er den ene af dem, de nu mener at have anholdt i Sverige. Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet har efterforsket sagen intensivt og haft to efterforskere i Sverige.

Den 17-årige blev anholdt 4. maj på en adresse i Sverige, og onsdag blev han udleveret til strafforfølgning i Danmark. Han er sigtet for særligt farligt røveri og drabsforsøg og vil senere torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

Politiet har endnu ikke pågrebet den anden formodede gerningsmand, og af hensyn til den videre efterforskning vil politiet begære grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre.

Politiet oplyser i øvrigt, at de ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.