Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

16-årig opsøgt af politiet efter Facebook-trusler

Forældrene til en 16-årig dreng fik besøg af Københavns Politi, efter deres søn havde truet politiet på Facebook. Mange glemmer det digitale spor på sociale medier, lyder det fra ekspert.

ARKIVFOTO FRA CHRISTIANIA. Københavns Politi besøgte for nyligt en 16-årig dreng og hans forældre, fordi drengen havde truet politiet på Facebook og ytret sympati for hashsalget på Christiania. Politiet er begyndt at foretage de såkaldte »bekymringssamtaler« jævnligt
ARKIVFOTO FRA CHRISTIANIA. Københavns Politi besøgte for nyligt en 16-årig dreng og hans forældre, fordi drengen havde truet politiet på Facebook og ytret sympati for hashsalget på Christiania. Politiet er begyndt at foretage de såkaldte »bekymringssamtaler« jævnligt

Københavns Politi besøgte for nyligt en 16-årig dreng og hans forældre, fordi drengen havde truet politiet på Facebook og ytret sympati for hashsalget på Christiania. Politiet er begyndt at foretage de såkaldte »bekymringssamtaler« jævnligt, skriver metroXpress.

- Vi var bekymrede for, hvad det kunne udvikle sig til. Det er grunden til, at vi reagerede. Han havde skrevet, at politiet skulle have bank og stenes, siger politikommissær Steffen Steffensen, souschef i Task Force Pusherstreet, til avisen.

Task Force Pusherstreet har siden september styrket indsatsen på Christiania i København for at standse hashsalget, og ifølge Steffen Steffensen gennemfører politiet jævnligt »bekymringssamtaler« med forældre til mindreårige. Det sker som et led i et forebyggelsesarbejde fra politiets side.

Medieforsker Gitte Stald fra IT-Universitetet i København mener, at den konkrete sag er et eksempel på, hvordan impulsive handlinger på sociale medier pludselig bliver meget alvorlige.

- De sociale medier er præget af spontanitet. Det går så hurtigt, at man tænker, at det er glemt med det samme. Men man glemmer det digitale spor, der altid kan findes frem, siger Gitte Stald til metroXpress.

Hun efterlyser imidlertid også et mere tydeligt regelsæt for, hvor grænsen for at overvåge en bestemt Facebook-gruppe går.

- Hvornår skal man lade være med at debattere noget, fordi det kan få følger? Hvornår bliver noget sagt privat? Her er der jo indikationer af, at der finder overvågning og monitorering sted, tilføjer Gitte Stald.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.