Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

156.000 modtog hjemmehjælp i 2011

Der blev leveret 497.000 timers hjemmehjælp til borgere i Danmark hver uge i 2011, viser tal fra Danmarks Statistik.

Hver uge fik ældre borgere, der modtager hjemmehjælp, i gennemsnit 3,2 timers hjælp i 2011. Samlet modtog 156.000 borgere hjælp, viser tal fra Danmarks Statistik, der for første gang har udarbejdet en statistik over leveret hjemmehjælp.

I 2011 blev der i ældreomsorgen hver uge leveret 497.000 timer i gennemsnit til varig hjemmehjælp i eget hjem hos borgerne. Den visiterede hjemmehjælp udgjorde i samme periode 590.000 timer. Ifølge Danmarks Statistik udgjorde den leverede hjemmehjælp dermed 84 procent af, hvad borgerne bliver visiteret til i kommunerne.

Der er flere grunde til forskellen på den hjælp, som visiteres af kommunerne, og den hjælp, som borgerne modtager. Ifølge Danmarks Statistik kan der i visitationen ikke korrigeres eksempelvis for hospitalsindlæggelser eller aflastningsophold på plejehjem eller borgere, der er bortrejst. Ligesom det også kan ske, at en pårørende eller andre i periode hjælper vedkommende.

Den overvejende del af de timer, borgerne modtager hjemmehjælp, bliver anvendt til personlig pleje. Ifølge Danmarks Statistik er det 80 procent af det samlede antal timer.

Blandt modtagerne af hjemmehjælp omfattet af ordningen om frit valg, fik 28 procent leveret hjælpen af en privat leverandør. Det svarer til, at 44.400 borgere fik modtog private hjemmehjælp i 2011. Det er generelt i forbindelse med praktisk hjælp i hjemmet – som rengøring, indkøb og tøjvask, at borgerne får private hjælp.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.